Mergi direct la conținut »
Individul judecat pentru înjunghierea baschetbaliștilor americani, în arest la domiciliu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Individul judecat pentru înjunghierea baschetbaliștilor americani, în arest la domiciliu

Individul judecat pentru înjunghierea baschetbaliștilor americani, în arest la domiciliu

Bărbatul judecat pentru că a înjunghiat doi baschetbaliști americani într-un club din Brăila a fost eliberat din arest. Cunoscut sub numele Dasaev, individul a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Galați.

De Mihai Niculescu,

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, principalul inculpat în dosarul violenţelor produse anul trecut într-un club brăilean, a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la dimiciliu, iar magistrații Curții de Apel Galați i-au admis cererea.

Decizia instanţei este definitivă şi trebuie pusă în aplicare deîndată, aceasta vizându-l pe Dasaev şi pe un alt inculpat în dosar, relatează Mediafax.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Procurorii îl acuză pe Dasaev că a înjunghiat doi baschetbalişti americani, componenţi ai unei echipe din Brăila, în timpul unui scandal izbucnit în club în septembrie 2018.

Close
Închide
  Close