De Daniel Ionașcu,

Acest domeniu s-a dezvoltat chiar și în timpul recesiunii, iar numărul de studiouri s-a dublat în ultimii ani, potrivit unui comunicat al producătorului japonez de jocuri Bandai Namco.

Atractiv pentru tineri

”Și beneficiile atractive acordate angajaților din industria jocurilor video, în linie cu cele oferite în domeniul IT&C, au stat la baza dezvoltării locurilor de muncă.
Nivelul ridicat de salarizare, programul flexibil, birourile moderne, spațiile de relaxare, tehnologiile și echipamentele tehnologice de ultimă generație, bonusurile de performanță, zilele libere suplimentare, abonamentele medicale și abonamentele la sălile de sport, accesul la traininguri, conferințe și evenimente se numără printre cele mai căutate și apreciate beneficii oferite de cei mai mulți jucători din industria de gaming din România, printre care și Bandai Namco”

Bandai Namco:

Potrivit unui studiu din luna octombrie al Codecool, există un deficit de 15.400 de programatori în sectorul IT din România.

Salariul mediu în IT a fost de 7.118 lei în luna octombrie, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Cum te angajezi în industria de gaming

Bandai Namco a realizat un ghid pentru cei doresc să se angajeze la studiourile de jocuri video.

Cea mai frecventă metodă este aplicarea pentru pozițiile libere. Ulterior, cei interesați trebuie să treacă niște interviuri și probe practice.

”Prima regulă în recrutare o reprezintă pasiunea candidaților pentru jocuri, fie că sunt board games, jocuri pe mobil, PC sau console. Dacă nu ești foarte pasionat, dacă nu te poți pune în locul unui jucător, va fi foarte greu să creezi un produs căruia i se adresează”

Bandai Namco:

Pentru locuri de muncă în departamentul Quality Assurance (managementul calității – n.r.) trebuie stăpânită foarte bine, în timp ce pentru joburi de Concept Artist (ilustrator/grafician – n.r.) recomandarea este ca cei interesați să aibă un portofoliu de interfețe grafice cu jocuri.

”În ceea ce privește cele mai căutate roluri din industria jocurilor, acestea sunt cele de programare, design, artă și QA. Proporția lor variază de la companie la companie, însă, de regulă, cele mai frecvente poziții sunt cele de programare. Totodată, în funcție de structură, roluri și responsabilăți, angajatorii caută candidați specializați în mai multe limbaje de programare, cu sau fără experiență în industrie, vorbitori foarte buni de limbă engleză, persoane creative, cărora le place să lucreze în echipă”, se mai arată în comunicat.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Creatorul Pac-Man

Bandai Namco este una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume. Compania este creatoarea celebrului joc Pac-Man, dar și a altora celebre la nivel mondial, precum Dark Souls, Tekken și Naruto.

Angajații din București lucrează la dezvoltarea și portarea pe PC și console a jocurilor Super Robot Wars, Sword Art Online și seria Tales.

Pentru anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2019, Bandai Namco a raportat venituri de 6,7 miliarde de dolari, în creștere cu 8%, în vreme ce profitul operațional de 770 milioane de dolari, în urcare cu 12% față de anul anterior, potrivit GamesIndustri.biz.

Bandai Namco concurează cu Electronic Arts, Ubisoft, Gameloft și Activision Blizzard.

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre