Trei persoane, dintre care două arestate preventiv, sunt cercetate de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind suspectate că au indus în eroare firme de închiriere a maşinilor din Capitală şi din Cluj, folosind acte de identitate false pentru a intra în posesia unor autoturisme de lux şi a le valorifica fără drept. Prejudiciul este de aproximativ 75.000 de euro.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost duse la audieri. Două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Potrivit unor surse citate de Adevărul, este vorba despre Nicolae Dumitrașcu, zis Amar, și Alex Poraditu, ambii membri importanți ai clanului interlop Duduianu.

”În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica fără drept, obţinând astfel un folos patrimonial injust.