„Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România. Este o democraţie vie, cu dezbateri, certuri. La noi cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales, în anii comunismului când ni s-a cerut să stăm liniştiţi şi să nu dezbatem nimic. Cumva această abordare a ajuns până în timpurile noastre, dar recuperăm şi aici, încet, dar sigur, de la certuri ajungem la dezbateri, de la dezbateri la idei. Sunt convins că lucrurile vor merge înspre mai bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari. Ceea ce nu pot face cetăţenii, trebuie să facă politicienii care trebuie să caute soluţii. Câteodată, înainte să fie mai bine trebuie să fie mai rău. Mă tem că aceasta este faza în care ne aflăm acum”, a declarat Klaus Iohannis, la întâlnirea cu angajaţi români care lucrează în structurile Consiliului Europei şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Alsacia.

Președintele a declarat că este foarte bucuros şi mulţumit că a ajuns la Strasbourg, la Consiliul Europei.

„Este o instituţie de renume care pentru România în cei 24 de ani de când suntem membri a fost un real câştig. Nu cred că cineva este străin de dezbaterile politice din România care se poartă în bună măsură declarat sau nedeclarat în jurul noţiunii de stat de drept”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat, totodată, că instituţiile de la Strasbourg au fost şi rămân partenerii şi ghizii României în domeniul statului de drept.

„Ceea ce noi trebuie să facem este să demonstrăm că democraţia românească nu doar că a împlinit un număr de ani, ci este pe cale de a deveni matură”, a adăugat el.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie