UPDATE 16:00: Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani percheziționat în această dimineață de polițiști, este suspectat că ar fi ucis-o pe Alexandra Măceșanu, adolescenta de 15 ani dată dispărută încă de miercuri în Caracal.

Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a declarat pentru Libertatea că la această oră bărbatul este încă audiat în locuința sa din Caracal.

A fost un interogatoriu preliminar. Încă se efectuează percheziția domiciliară, iar procedura prevede că audierea persoanei suspectate este ulterioară încheierii acestei activități.

El încă nu a fost încă condus la sediul Parchetului pentru audieri, câtă vreme nu a fost finalizată percheziția domiciliară care în mod obligatoriu trebuie făcută în prezența dumnealui.

Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt

Procurorul a confirmat că anchetatorii au descoperit bijuterii care au fost recunoscute de către familia minorei dată dispărută.

Gheorghe Dincă, considerat principalul suspect în acest caz, nu și-a recunoscut faptele, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

UPDATE 15:16. STS vine cu precizări în legătură cu apelul la 112 dat de fata de 15 ani.

Potrivit STS, au existat trei apeluri la numărul de urgență. În unul din ele, fata a furnizat o adresă găsită pe o carte de vizită, fără însă a fi sigură că este adresa la care se afla.

Cronologia apelurilor, potrivit STS

INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”
Recomandări
INVESTIGAȚIE din Zürich. Mii de românce cad victime rețelelor ce alimentează comerțul cu sex, o afacere de peste 3 miliarde de euro. Activist: „În Elveția, animalele sunt tratate mai bine decât aceste femei”

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

– 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
– 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
– 11:06:55: dispecerul Poliţiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

– 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
– 11:07:53: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

– 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
– 11:12:51: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”
Recomandări
George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”

STS mai precizează că ei nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului”, se arată în comunicatul STS.

UPDATE 14:06: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost deschis dosar penal pentru omor calificat, a declarat la Antena 3 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Inițial, dosarul a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru lipsire de libertate, a mai spus Anca Anuța.

UPDATE 13:45: Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a confirmat într-o intervenție telefonică la Realitatea TV că fata a sunat la 112.

„Minora a sunat la 112, iar cei de la STS ne-au transmis aria în care se afla telefonul mobil și ulterior trei adrese la care au făcut percheziții și nu au găsit minora. În urma acestor percheziții, colegii mei au colaborat cu procurorul și au ajuns la locatie. Au mers pe informațiile de la STS nu au gasit nimic, s-au desfășurat acțiuni specifice și s-a ajuns în această dimineață la locația respectivă ”, a spus Georgian Drăgan.

Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”
Recomandări
Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”

UPDATE 13:00: Gheorghe Dincă, considerat principalul suspect într-un dosar de lipsire de libertate, se află în custodia polițiștilor. În gospodăria bărbatului de 65 de ani au fost descoperire mai multe rămășițe umane. La fața locului a ajuns și mama Alexandrei Măceșanu, una dintre fetele date dispărute.

Acesta este principalul suspect şi în cazul dispariţiei, Mihaelei Luiza Melencu, din comuna Dioşti, judeţul Dolj, potrivit Gazeta Nouă.

UPDATE 12:15: Alexandra Măceşanu, fata care a dispărut miercuri, ar fi sunat joi la 112 ca să ceară ajutor și ar fi descris gospodăria din Caracal în care ar fi fost ținută captivă. Anchetatorii au cerut date de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) care a identificat aria în care s-ar fi aflat tânăra.

Dispariția celor două tinere din Caracal. Fata de 15 ani a sunat de trei ori la 112 și a dat o adresă găsită pe o carte de vizită. Ce au găsit anchetatorii în casa suspectului
Bărbatul ridicat de polițiști în Caracal, în cazul celor două fete dispărute

Potrivit Antena3, la primele adrese nu s-a găsit nimic. Abia la a patra adresă, percheziționată de oamenii legii în această dimineață, era mecanicul auto George Dincă, zis și Pocicu, în casa căruia s-au descoperit rămășițe umane, bijuterii și bucăți de haine.

Anchetatorii iau în calcul varianta că victimele ar fi fost tranșate și arse.

UPDATE 11:30: Anchetatorii au descoperit cinci pungi cu carne în congelatorul bărbatului în vârstă de 65 de ani din Caracal, scrie Gazeta Nouă. În mașina mecanicului a fost găsit un cercel, despre care se bănuieşte că ar fi al Alexandrei Măceşanu, tânăra dispărută miercuri.

De asemenea, anchetatorii au mai găsit în locuinţa bărbatului mai mulţi dinţi ce par a fi de om.


Trei percheziții au loc astăzi în Caracal, într-un dosar de lipsire de libertate. În gospodăria unui bărbat de 65 de ani, cunoscut drept George Pocicu, polițiștii au descoperit cadavrele a două fete.

Dispariția celor două tinere din Caracal. Fata de 15 ani a sunat de trei ori la 112 și a dat o adresă găsită pe o carte de vizită. Ce au găsit anchetatorii în casa suspectului
Gospodăria mecanicului din Caracal, percheziționată de polițiști / sursă foto: Gazeta Nouă

Din primele informații, una dintre adolescente a fost înjunghiată, iar rămășițele celeilalte au fost găsite niște butoaie din curtea bărbatului.

Deocamdată, nu se știe dacă descoperirea are legătură cu fetele dispărute, însă aceasta este una dintre pistele investigate de anchetatori.

Poliția Română a trimis la fața locului o echipă de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și a Institutului Naționale de Criminalistică. Medicii legiști urmează să preleveze probe pentru a arăta dacă rămășițele umane sunt ale adolescentei de 15 ani, care este căutată de două zile.

Polițiștii au ajuns la bărbatul din Caracal, folosindu-se de datele GPS de pe telefonul uneia dintre fete.

Bărbatul suspectat de polițiști în cazul dispariției este mecanic de profesie, locuiește singur, iar copiii și soția sa sunt plecați în Italia. El este cunoscut ca fiind taximetrist deoarece el face curse ocazionale pe mai multe rute în județul Olt.

Toată lumea îi știe și îi tolerează pe acești taximetriști de ocazie sau cum s-or numi ei, chiar și polițiștii îi știu. Nimeni nu pune probleme decât legate de bani, dar la moralitatea lor nu se gândește nimeni.

Sunt peste tot la ieșirile din Caracal, spre Redea, Corabia, Slatina, Craiova. Zilnic, fără nicio teamă sau reținere. Stau în mașinile lor personale, fără inscripții, dar îi știe toată lumea.

mărturia unui localnic din Caracal

Alexandra Măceşanu şi Mihaela Luiza Melencu au fost văzute ultima dată în timp ce erau luate la ocazie. Ambele fete, de vârste apropiate, se întorceau de la Caracal către localităţile de domiciliu atunci când s-au urcat în maşini, la ocazie, şi nu au mai fost văzute vreodată.

Ipoteză șocantă în cazul celor adolescentelor dispărute în Caracal
Alexandra Măceşanu (dreapta) şi Mihaela Luiza Melencu au fost date dispărute

Cele două tinere se întorceau de la Caracal către localităţile de domiciliu atunci când s-au urcat în maşini, la ocazie, şi au dispărut în condiții misterioase.

Mihaela a dispărut pe 14 aprilie. Fata plecase de acasă din comuna Dioşti, către Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, ea a luat o maşină la ocazie, iar de atunci nu a mai fost văzută.

Trei luni mai târziu, scenariul s-a repetat în cazul unei alte tinere, de 15 ani din comuna Dobrosloveni. Miercuri dimineață, Alexandra Măceșanu se afla la liceul din Caracal la care învaţă.

La întoarcere, la fel ca Mihaela, ea s-a urcat într-o mașină luată la ocazie și de atunci nu a mai fost văzută.

sursă foto: observator.tv


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
GSP.RO
O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
Urmărește-ne pe Google News
El e noul iubit al Ramonei Olaru! Este mult mai tânăr, dar foarte BOGAT
Playtech.ro
El e noul iubit al Ramonei Olaru! Este mult mai tânăr, dar foarte BOGAT
Andreea Bălan rupe tăcerea după finala America Express! Ce a dezvăluit despre Nelu Cortea și Cătălin Bordea: 'In realitate...'
Viva.ro
Andreea Bălan rupe tăcerea după finala America Express! Ce a dezvăluit despre Nelu Cortea și Cătălin Bordea: 'In realitate...'
Subiecte română simulare Bacalaureat 2023. Elevii au primit basmul "Harap Alb" și o poezie a lui Tudor Arghezi
Observatornews.ro
Subiecte română simulare Bacalaureat 2023. Elevii au primit basmul "Harap Alb" și o poezie a lui Tudor Arghezi
Femeia care a încercat de 960 de ori să ia permisul de conducere a cheltuit o avere pentru asta. La final, a primit o mașină. „Și să fie o lecție, oameni buni, să nu renunțați niciodată
Știrileprotv.ro
Femeia care a încercat de 960 de ori să ia permisul de conducere a cheltuit o avere pentru asta. La final, a primit o mașină. „Și să fie o lecție, oameni buni, să nu renunțați niciodată
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
FANATIK.RO
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscopul lunii aprilie. Noroc pe toate planurile pentru nativii Săgetător, vremuri grele pentru Scorpion
Unica.ro
Horoscopul lunii aprilie. Noroc pe toate planurile pentru nativii Săgetător, vremuri grele pentru Scorpion
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
HOROSCOP
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix
PUBLICITATE
Moda circulară ca mod de viață alături de Remix