După încheierea mandatului, „nu voi mai fi activ din punct de vedere politic. Voi scrie, voi face plimbări lungi”, a declarat Juncker într-un interviu pentru publicația Tiroler Tageszeitung.

Întrebat dacă această decizie înseamnă că nu va mai avea nicio legătură cu politica, președintele CE a declarat că ”Nu mă voi mai implica activ în actualele politici, cu excepţia cazului în care observ ceva care să mă preocupe foarte mult”.

În vârstă de 64 de ani, Juncker a ocupat cele mai importante poziții politice în Luxemburg înainte de a ajunge la Comisia Europeană. Întrebat care a fost funcția lui preferată, acesta a răspuns că perioada în care a fost ministrul Muncii i-a plăcut cel mai mult.

”Am fost ministru al Muncii timp de 17 ani și acesta a fost cel mai plăcut lucru pentru mine, deoarece ministrul Muncii are grijă de preocupările reale ale oamenilor. El decide când vine vorba de condiții de muncă, salarii minime, protecție împotriva concedierii sau asigurare pentru șomaj. Acest lucru afectează oamenii în mod concret. Prin urmare, acești 17 ani au fost și perioada în care am putut fi cel mai creativ. Pentru că puteam vedea imediat rezultatele deciziilor politice. Acest lucru este similar cu funcția de primar. Acolo poți vedea imediat cum sunt implementate în teren deciziile pe care le iei”, a explicat luxemburghezul.

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”
Recomandări

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”

 

Jean-Claude Juncker a fost premierul Luxemburgului între 20 ianuarie 1995 și 4 decembrie 2013, la data încetării mandatului său era premierul european cel mai vechi în funcție, aflat la guvernare timp de 18 ani.

El a demisionat din funcția de premier în urma unui scandal politic legat de presupusa activitate necontrolată a serviciului secret luxemburghez (SREL).

În cadrul Uniunii Europene a fost până în 2013 președintele Euro-Grupului, o reuniune a miniștrilor de finanțe din statele care au adoptat moneda euro. Juncker a fost și ministru de finanțe luxemburghez între 1989-1995.

Pe 15 iulie 2014 Juncker a fost ales de Parlamentul European drept președinte al Comisie Europene în locul lui Jose Manuel Barroso.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor