De Adrian Ilie,

Crearea Pluribus este considerată de importanță suficient de mare încât subiectul să fie preluat în prestigioasa publicație americană ”Science”.

”Pluribus a realizat o performanță supraumană în pokerul cu mai mulți jucători, ceea ce constituie o etapă majoră pentru inteligența artificială și pentru teoria jocurilor”, a declarat Tuomas Sandholm, profesor de științe informatice la Carnegie Mellon și corealizator al Pluribus împreună cu doctorandul său Noah Brown, care lucrează acum în unitatea de inteligență artificială a companiei Facebook.

”Până acum, marile realizări supraumane ale inteligenței artificiale în materie de raționament de strategie se limitau la jocurile în doi”, se arată într-un comunicat al universității. Marea realizare a Pluribus constă în faptul că este capabil să rezolve probleme în care informațiile sunt ascunse sau indisponibile, iar jucătorii pot merge la cacealma.

Pluribus a jucat împotriva marilor campioni Darren Elias și Chris Ferguson împotriva cărora a jucat 5.000 de partide, pe care le-a câștigat în mare majoritate. Apoi a fost testat împotriva a cinci jucători simultan, iar rezultatele au fost din nou favorabile Pluribus.

”Principala sa forță este capacitatea de recurge la strategii diferite. Și oamenii încearcă să facă acest lucru dar la ei execuția lasă de dorit. Majoritatea lor nu reușesc cu adevărat să o facă într-o manieră perfect aleatorie și cu constanță”, a spus jucătorul Darren Elias.

Citește și:Serviciile secrete occidentale au hackerit Yandex, ”Google-ul Rusiei”

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"
GSP.RO

Afacerea lui Mutu care a intrat în faliment: "Am pierdut 3 milioane de euro"

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise
HOROSCOP

Horoscop 24 octombrie 2019. Peștii visează cu ochii deschiși la plăceri interzise