Mergi direct la conținut »
JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 4: Kandaharul, văzut din elicopter - GALERIE FOTO/ VIDEO 360°
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 4: Kandaharul, văzut din elicopter - GALERIE FOTO/ VIDEO 360°

JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 4: Kandaharul, văzut din elicopter – GALERIE FOTO/ VIDEO 360°

Am avut ocazia rară de a zbura cu un elicopter american Black Hawk deasupra unei părți a provinciei Kandahar, acolo unde este situată și baza aeriană NATO. Forțele Statelor Unite efectuează, la un anumit interval de timp, zboruri de recunoaștere în zonă. 

Foto: Ionuț Iordăchescu

Perspectiva din elicopter este singura pe care trupele NATO o pot avea asupra orașului Kandahar, al doilea ca mărime din Afganistan, după capitala Kabul.

Asta deoarece forțele aliate nu au voie să intre în zonele urbane. Patrulele terestre și interacțiunile cu liderii locali se derulează doar în sate, conform înțelegerii cu guvernul afgan.

Casele afganilor, ridicate din lut, sunt răsfirate pe un teritoriu vast. Uneori, localnicii au de mers zeci de minute până la primul vecin. Singura lor activitatea este creșterea animalelor și, într-o mică măsură, agricultura.

Din elicopter se poate vedea cel mai bine cum zona montană se întrepătrunde cu cea deșertică, într-o splendoare cromatică.

Unele zone sunt tăiate de soșele și autostrăzi lungi, de bună calitate, unele dintre ele fiind construite de către americani.

Înainte ca elicopterele să decoleze de la sol, soldații români au făcut exerciții de tragere la un poligon din apropiera bazei Kandahar, manevre pe care noi le-am filmat cu o cameră 36o de grade.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Citește și:

 


Îi puteți urmări pe reporterii noștri şi pe paginile lor de Facebook:
Dragoş Sasu https://www.facebook.com/paginadragossasu/
Ionuţ Iordăchescu – https://www.facebook.com/ionut.iordachescu.731


Reporterii Libertatea vor căuta povești pe care le veți putea citi în următoarele săptămâni pe www.libertatea.ro.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

Început în urmă cu 17 ani, războiul din Afganistan şi-a dorit să alunge de la putere grupările extremiste care protejau zeci de organizații teroriste. Încă nu s-a reușit asta. Dimpotrivă. Luptele s-au intensificat în ultimele luni. Alianța Nord-Atlantică (NATO) face eforturi uriașe pentru a susține guvernul afgan şi armata locală. Talibanii, inamicii principali, se dovedesc a fi greu de învins. Recent, o ambulanță capcană a ucis peste 150 de oameni în Kabul, capitala Afganistanului. Războiul a costat până acum NATO aproape două trilioane de dolari.

 

Close
Închide
  Close