MENIU CAUTĂ

Jurnalist rus, găsit mort după ce a scris despre mercenarii decedați în Siria

Distribuie

Un jurnalist de investigații rus, care a scris despre morțile mercenarilor ruși în Siria, a decedat într-un spital, după ce a căzut de a căzut de la balconul apartamentului său, aflat la etajul al 15-lea.

Maxim Borodin a fost găsit rănit grav de vecinii săi, în orașul Ekaterinburg, și a fost dus la spital, unde a murit. Oficialii locali susțin că nicio scrisoare de adio nu a fost găsită, dar incidentul ”nu pare” să fie de natură criminală, scrie BBC.

Totuși, un prieten a dezvăluit că Borodin a spus, cu două zile înainte să moară că în apartamentul său a fost înconjurat de oameni de la securitate.

Vycheslav Bashkiv l-a descris pe Borodin ca un ”jurnalist cu principii, onest” și a spus că gazetarul l-a contactat la 5 dimineața, în ziua de 11 aprilie, pentru a-i spune că că ”cineva cu o armă se află pe balconul meu și oameni în camuflaj și cu măști sunt pe scări”.

Ulterior, Borodin a vrut să caute un avocat, a explicat amicul lui, apoi a revenit cu un telefon. În a doua discuție a declarat că s-a înșelat și că oamenii securității ”luau parte la un exercițiu”.

După ce a fost găsit rănit, autoritățile regionale au spus că ușa apartamentului lui era închisă pe interior, ceea ce indică că nimeni nu a intrat sau a părăsit apartamentului.

Redactorul șef al publicației la care Borodin lucra a spus că nu crede că moartea lui a fost un accident și că nu avea niciun motiv să se sinucidă.

Cazul aduce aminte de moartea jurnalistului de investigații slovac Jan Kuciak, care a fost asasinat alături de iubita lui, în propria locuință, în timp ce lucra la o anchetă despre afacerile mafiei.


#salvatipipera/Cum întorc metrourile la stația Pipera. ”Minim posibil este undeva între trei şi patru minute. Mai jos de atât…-VIDEO

FOTO: FACEBOOK

Citește mai multe despre mercenari pe Libertatea.

Comentarii