Mergi direct la conținut »
Jurnalista care-l acuza pe Justin Trudeau de hărțuire sexuală rupe tăcerea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Jurnalista care-l acuza pe Justin Trudeau de hărțuire sexuală rupe tăcerea

Jurnalista care l-a acuzat pe șeful guvernului canadian, Justin Trudeau, de hărțuire sexuală în urmă cu 18 ani, a rupt tăcerea vineri, printr-un comunicat de presă trimis postului CBC. Ea a confirmat faptele produse în 2000.

Un articol nesemnat dintr-un ziar local, care a reapărut recent la suprafață, îl acuza, în anul 2000 pe Justin Trudeau, la acea dată în vârstă de 28 de ani și fără calitatea de ”politician”, că a ”pipăit” o jurnalistă în timpul unui festival de muzică în Creston, în vestul Canadei.

”Incidentul evocat în articol a avut într-adevăr loc”, a confirmat jurnalistă vizată, Rose Knight, într-un comunicat „scris fără tragere de inimă, ca răspuns la presiunea mediatică tot mai mare” din ultimul timp.

Textul apărut în publicația Creston Valley Advance nu dezvăluia numele jurnalistei și nu oferea alte detalii asupra gesturilor reprșate lui Trudeau. Articolul arăta că Trudeau că și-a cerut scuze a doua zi, declarând că ar fi fost mai purdent dacă ar fi știut că jurnalista lucra pentru un cotidian național, scrie Agerpres.

”Trudeau şi-a cerut scuze a doua zi. Nu am dat curs acestui incident la acea dată şi nu-i voi da curs nici acum”, a mai spus jurnalista. ”Dezbaterea, dacă aceasta va continua, va continua fără mine”, a punctat ea.

Trudeau a reacționat, pentru prima dată public la această acuzație, duminica trecută, în timpul vizitei din provincia Saskatchewan, cu ocazia celebrării zilei naționale a Canadei.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

”Îmi amintesc bine de acea zi la Creston (…). Am petrecut o zi bună atunci. Nu am nicio amintire despre nicio interacţiune negativă. Nu am sentimentul că am acţionat într-un mod necorespunzător, însă respect faptul că altcineva putea să fi trăit aceasta diferit”, s-a apărat premierul canadian.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Cătălina Rotaru, câștigătoarea concursului „Vedeta populară”, tânara cu sufletul chinut de dor și salvat de muzică. ”Povestea mea nu e un caz social”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close