02 Feb. 2018 13:30

Procurorul general a sesizat Inspecţia Judiciară, după clasarea din dosarul Microsoft

Distribuie

Inspecţia Judiciară, sesizată despre clasarea din dosarul Microsoft. Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de abateri disciplinare de către procurorul Mihaiela Moraru Iorga, în legătură cu clasarea din dosarul Microsoft în cazul mai multor foşti miniştri. 

Șapte foști miniștri scapă definitiv de acuzațiile din dosarul Microsoft după ce verificările au arătat că acestea erau prescrise.

Funeriu, primul scăpat

Prin rechizitorul din septembrie 2017 al fostului ministrul al Comuncațiilor și Tehnologiei Informației, Valerian Vreme, față de Petru Daniel Funeriu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 2009 – 2012, s-a dispus soluția clasării, pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege'.

Procurorii DNA arată că „întrucât semnarea de către acesta a «Notei privind licențele pentru produse Microsoft utilizate de către MECTS în școli», nu era de natură să producă efecte juridice, aceasta fiind întocmită în „scopul exclusiv al raportării și al informării cu privire la evoluția procesului de soluționare a unor probleme specifice, la stadiul implementării documentelor de politici publice și/sau a actelor normative'.

Andronescu, Tănăsescu și Mihăilescu, „curați'

Potrivit comunicatului postat pe pagina oficială a Direcției în 8 ianuarie, față de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003 și 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 2008-2012, Mihai Nicolae Tănăsescu, ministru al Finanțelor Publice în perioada 2000-2004 și Șerban Petru Mihăilescu, ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, s-a dispus soluția clasării.


CITEȘTE ȘI… Editorial de Claudiu Săftoiu. UE – bancomatul grosolan pentru politicosul Meleșcanu

EXCLUSIV/Filmul agresării patroanei de la grădiniță înainte de crimă! A lovit-o cu o bâtă pentru că 'l-a apuca nebunia', apoi i-a luat medicamente


 

 

Loading...
Comentarii