Liderul comunist a fost fotografiat zâmbint, la Teatrul Poporului, alături de doi oameni de știință cunoscuți în această țară. Este vorba despre Ri Hong Sop, şeful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, şi Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Muniţiei din cadrul Partidului Muncitorilor. Cei doi joacă roluri vitale în programul nuclear al Coreei de Nord.

Coreea de Nord a afirmat că cel mai recent test a reprezentat un progres important pentru bomba cu hidrogen. Nu a existat nicio confirmare independentă, dar unii experţi occidentali afirmă că există suficiente dovezi care sugerează că statul izolat fie a dezvoltat o bombă cu hidrogen, fie este aproape.

KCNA a scris că oamenii de ştiinţă şi tehnicienii „au adus acest eveniment fericit, minunat, din istoria naţională – un eveniment şi mai măreţ prin succesul perfect în testarea bombei H”.

În discursul rostit, Kim i-a lăudat pe oamenii de ştiinţă pentru că „au preluat iniţiativa” pentru atingerea „obiectivului final de a completa forţa nucleară a statului”.

Cel de-al șaselea test nuclear efectuat de Phenian ar putea atrage sancțiuni mai dure împotriva țării comuniste. Consiliul de Securitate al ONU se reunește astăzi, urmând să voteze o rezoluție în acest sens. Înainte de această reuniune, Coreea de Nord a amenințat SUA cu „cele mai mari suferințe”.


Citește și: EXCLUSIV. Deputatul Călin Matei, despre mesajul cu greșeli transmis elevilor: ”A fost o glumă. La dumneavoastră v-o plăcut școala?”