Mergi direct la conținut »
Kim Jong-Un a organizat o petrecere pentru cei care au lucrat la cel de-al șaselea test nuclear
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Kim Jong-Un a organizat o petrecere pentru cei care au lucrat la cel de-al șaselea test nuclear

Kim Jong-Un a organizat o petrecere pentru cei care au lucrat la cel de-al șaselea test nuclear

Liderul nord-corean a organizat o petrecere pentru a-i felicita pe oamenii de știință și pe tehnicienii care au lucrat la testul nuclear de săptămâna trecută, care ar putea să atragă noi sancțiuni împotriva țării, relatează Reuters, citând agenția de presă a Phenianului KCNA. Nu este clar însă când a avut loc această recepție.

Liderul comunist a fost fotografiat zâmbint, la Teatrul Poporului, alături de doi oameni de știință cunoscuți în această țară. Este vorba despre Ri Hong Sop, şeful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, şi Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Muniţiei din cadrul Partidului Muncitorilor. Cei doi joacă roluri vitale în programul nuclear al Coreei de Nord.

Coreea de Nord a afirmat că cel mai recent test a reprezentat un progres important pentru bomba cu hidrogen. Nu a existat nicio confirmare independentă, dar unii experţi occidentali afirmă că există suficiente dovezi care sugerează că statul izolat fie a dezvoltat o bombă cu hidrogen, fie este aproape.

KCNA a scris că oamenii de ştiinţă şi tehnicienii „au adus acest eveniment fericit, minunat, din istoria naţională – un eveniment şi mai măreţ prin succesul perfect în testarea bombei H”.

În discursul rostit, Kim i-a lăudat pe oamenii de ştiinţă pentru că „au preluat iniţiativa” pentru atingerea „obiectivului final de a completa forţa nucleară a statului”.

Cel de-al șaselea test nuclear efectuat de Phenian ar putea atrage sancțiuni mai dure împotriva țării comuniste. Consiliul de Securitate al ONU se reunește astăzi, urmând să voteze o rezoluție în acest sens. Înainte de această reuniune, Coreea de Nord a amenințat SUA cu „cele mai mari suferințe”.


Citește și: EXCLUSIV. Deputatul Călin Matei, despre mesajul cu greșeli transmis elevilor: ”A fost o glumă. La dumneavoastră v-o plăcut școala?”


Close
Închide
  Close