MENIU CAUTĂ

Klaus Iohannis SE PUNE PE TREABĂ. PRIMELE MĂSURI URGENTE anunțate de acesta ÎN CALITATE DE PREȘEDINTE

Distribuie

”Dragi români! Cu peste 6,2 milioane de voturi m-ați ales președinte al României. Vă mulțyumesc! Mulțmesc tuturor celor care au ieșit ieri la vot. Este cea mai plăcută surpriză de până acum”, și-a început discursul Klaus Iohannis.
”Acum trebuie să mă apuc de treabă. Sunt dispus să mă apuc foarte serios de treabă.
Pe 16 noiembrie cetățenii României au dat semnalul schimbării în România. Îi îndemn pe politicieni să ia în considerare acest semnal dat printr-un vot covârșitor.
Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine să pună pe ordinea de zi Legea amnisitiei și grațierii și să o pice.
Rog partidele politice să înceapă discuțiile pe legea votului electronic și a votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce a fost la votul din diaspora.
Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat în diaspora. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune și să-i tragă la răspundere pe cei vionovați.
Îl rog pe președintele încă în funcție să analizele această situație și să recheme de pe post pe toți diplomații care au gestionat necorespunzător situația votului din diaspora.
Nu pot să accept asemenea situație unde concetățeni de-ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze”,  mai spus președintele ales de peste 50% dintre români.
Klaus Iohannis a adus în discuție și planurile sale în calitate de președinte cu privire la politica externă a României. Astfel, acesta a anunțat că va continua toate marile parteneriate.
”Voi continua parteneriatul strategic cu SUA, locul și rolul nostru în NATO, locul și rolul nostru în UE. Voi demonstra că România este un partener serios”, a mai spus Klaus Iohannis.
La finalul declarației , acesta a invitat Parlamentul să se prezinte cât mai curând cu bugetul pe 2015.
”Voi fi președintele românilor. Voi fi un președinte liber, vă voi reprezenta pe voi”, și-a încheiat discursul Klaus Iohannis.
 
Foto: Vlad CHIREA

Citește mai multe despre Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii