Mergi direct la conținut »
La năut și linte... înainte! Leguminoasele uscate se gătesc foarte uşor, sunt gustoase şi vor fi masa ideală când va veni postul Paştelui
Ştiri Libertatea > Ştiri > La năut și linte... înainte! Leguminoasele uscate se gătesc foarte uşor, sunt gustoase şi vor fi masa ideală când va veni postul Paştelui

La năut și linte… înainte! Leguminoasele uscate se gătesc foarte uşor, sunt gustoase şi vor fi masa ideală când va veni postul Paştelui

Perfecte pentru vegetarieni şi cei care respectă perioadele de post, leguminoasele uscate se gătesc uşor şi sunt foarte sănătoase. Dacă eşti dependent(ă) de carne, le poţi prepara cu pui, porc sau peşte şi vei obţine combinaţii extrem de gustoase.

De Rodica Dirzu,

Falafel din năut

Ingrediente: 500 g năut, un ardei roşu, o ceapă, un morcov, 2 cartofi, 3 căţei de usturoi, o legătură de pătrunjel, o lingură de susan, pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.

Preparare: se pune năutul la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se fierbe până se înmoaie bine. Separat se fierb morcovul, ardeiul şi cartofii. Se pasează năutul cu blenderul, apoi se adaugă legumele şi puţină zeamă în care au fiert şi se pasează iar. La sfârşit se adaugă ceapa mărunţită, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat şi susanul, se amestecă bine şi se asezonează cu sare şi piper. Se formează din compoziţie chiftele, care se tăvălesc prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

08-shutterstock_265537844

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brioşe cu mazăre

Ingrediente: 120 g făină, 3 ouă, o lingură de brânză de vaci, două linguri de smântână, o linguriţă de bicarbonat, 150 g mazăre congelată, 30 g caşcaval, o lingură de ulei.

Preparare: ouăle se bat cu uleiul. Se amestecă brânza de vaci cu smântâna până rezultă o pastă şi se adaugă peste ouă. Când compoziţia devine omogenă, se pun mazărea şi caşcavalul ras şi se amestecă din nou. Se adaugă şi făina amestecată cu bicarbonatul şi se omogenizează. Aluatul obţinut se pune în forme pentru brioşe şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 25-30 de minute.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

08-shutterstock_279622937

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salată cu bob verde

Ingrediente: 2 cartofi, două roşii, 150 g bob verde, o conservă de ton bucăţi, o ceapă roşie medie, două ouă, 50 ml ulei de măsline, o limetă, sare, piper.

Preparare: se umple o crăticioară cu apă caldă, se adaugă o linguriţă de sare şi se pune pe foc mediu. Când începe să fiarbă se adaugă bobul şi se lasă 3 minute. Se scurge şi se pune într-un vas cu apă rece şi cu câteva cuburi de gheaţă pentru două minute, apoi se scurge iar şi se curăţă de coajă. Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie cuburi mari. Ceapa curăţată se taie solzişori. Se fierb ouăle tari şi se taie bucăţi. Tonul se scurge. Roşiile se taie felii. Se amestecă toate ingredientele uşor, într- un bol, şi se pun peste ele ulei, zema de limetă, piper şi sare. Se consumă ca atare sau ca garnitură.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

08-shutterstock_180248381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tocană de fasole cu pui

Ingrediente: 600 g pulpe de pui dezosate, o conservă de fasole boabe, o jumătate de conservă de roşii mărunţite, două linguri de ulei de măsline, o ceapă mare, 4 căţei de usturoi, sare, piper, chilli, o frunză de dafin, câteva fire de pătrunjel.

Preparare: pulpele se taie în fâşii subţiri, se sărează, se piperează şi se prăjesc în wok, în ulei încins. Se scot, iar în grăsimea rămasă în tigaie se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se adaugă roşiile din conservă şi frunza de dafin, plus chilli după gust. Se toarnă o jumătate de pahar de apă şi se amestecă. Se lasă să fiarbă clocotit 10 minute, la foc mediu. La sfârşit se pune fasolea scursă şi se amestecă bine. Se mai lasă pe foc câteva minute, apoi se dă deoparte, se adaugă carnea de pui şi se amestecă bine. Se pisează usturoiul şi se încorporează, apoi se presară pătrunjelul tocat.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

 

08-shutterstock_311431418-copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Supă-cremă de mazăre uscată

Ingrediente: 300 g măzare uscată, două roşii, două frunze de dafin, un morcov, sare, piper, ulei, două cepe, 2 căţei de usturoi.

Preparare: se spală mazărea şi se pune pe foc în 2 litri de apă, se ia spuma formată şi se fierbe la foc mic până se înmoaie. Se adaugă frunzele de dafin. Se toacă ceapa mărunt şi se rumeneşte în ulei, se adaugă morcovul dat pe răzătoare, apoi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se lasă să se înăbuşe toate. După ce morcovul s-a înmuiat, se adaugă usturoiul pisat. Această compoziţie se toarnă peste mazărea fiartă, se adaugă sare şi piper după gust şi se mai fierbe 5 minute. Se pasează cu blenderul şi se serveşte cu crutoane şi pătrunjel proaspăt.

08-shutterstock_216517282

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Supă de linte cu cârnaţi

Ingrediente: 350 g linte verde, un cârnat chorizo, o ceapă mare + 3 fire de ceapă verde, 3-4 căţei de usturoi, două frunze de dafin, o crenguţă de cimbru, un ardei iute, 3-4 linguri de ulei de măsline, apă, piper şi sare.

Preparare: se pune lintea la înmuiat în apă cu 2-3 ore înainte de a o prepara. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa albă tăiată solzişori 3-4 minute, apoi se adaugă cârnatul tăiat felii şi ardeiul tocat. Se lasă puţin, după care se pun şi frunzele de dafin, lintea scursă de apă şi usturoiul pisat şi frecat cu cimbru şi sare. Se călesc toate două minute, amestecând din când în când. Apoi se adaugă apă fiartă – să fie cam trei degete deasupra lintei. Se fierbe cu capac, la foc moderat, 10 minute, până se înmoaie lintea. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă sare, piper şi ceapa verde mărunţită.

08-shutterstock_359686751

Close
Închide
  Close