MENIU CAUTĂ

La nouă luni, cântăreşte cât la naştere | Micuţul Andrei Curceanu se pregăteşte pentru singura intervenţie care îi mai poate salva viaţa

Distribuie

“Primul pas este să îl ducă la terapie intensivă şi să-l scoată din starea septică, a doua etapă ar fi creşterea, pentru că are o greutate de doar trei kilograme şi jumătate la nouă luni, iar a treia ar fi o operaţie care ar implica fie o alungire, fie un transplant de intestin”, ne-a spus Gabriela Cristina Bucur, mama lui Andrei. “Mai întâi însă, vor să-i facă investigaţiile şi să-l ajute să crească, pentru că a suferit deja trei operaţii şi are o greutate foarte mică. El are nouă luni, dar nu s-a dezvoltat deloc, nici oase, nici organe, a stat pe loc, aşa că este ţinut la perfuzie nonstop, 24 de ore din 24”, a adăugat ea în preziua plecării în Italia. Drama lui Andrei a început cu o operaţie în chiar prima zi de viaţă şi a continuat cu încă două intervenţii chirurgicale.

Operat cum a venit pe lume

Asupra copilului a vegheat permanent doamna doctor Ioana Oprescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, ce i-a fost alături de la descoperirea bolii până în ambulanţa care l-a dus la aeroport. Acum, băieţelul este internat la policlinica Vittorio Emanuele din Catania, unde doctorul Vincenzo Di Benedetto, care s-a mai confruntat cu cazuri precum cel al lui Andrei, speră să-i salveze viaţa. ”Ar trebui să stăm acolo cel puţin un an, operaţia s-ar putea face după patrucinci luni, în funcţie de cum evoluează. După această operaţie, el va avea apoi nevoie de mult timp de recuperare”, ne-a spus mama micuţului. Îndelungatul şi complicatul proces prin care medicii speră să-i ofere o nouă şansă la viaţă lui Andrei va dura cel puţin un an şi va costa minimum 30.000 de euro, bani necesari pentru tratamentul şi intervenţiile recomandate, dar şi pentru şederea familiei în Italia.

Cum ne poţi contacta

Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite e-mail la adresa: [email protected]

Cum poţi ajuta

Donează 2 euro* Donează în conturile Fundaţiei Ringier
RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Comentarii