MENIU CAUTĂ
, de Cristina Sterian

Lăutarul din Buzău dat dispărut a fost găsit înecat în lacul de acumulare de la Siriu. Cel mai probabil, bărbatul s-a sinucis

Distribuie

Instrumentistul de muzică populară Nicu Barbu, din Buzău, dat dispărut încă de sâmbătă, a fost găsit înecat. Trupul bărbatului de 42 de ani a fost descoperit de către scafandrii mobilizați pentru căutări pe lacul de acumulare de la Siriu. Cadavrul va fi transportat la morgă, în timp ce polițiștii vor cotinua cercetările, conform procedurii, chiar dacă toate datele arată că este vorba despre o sinucidere.

Nicu Barbu era instrumentist într-o formație de muzică populară de pe Valea Buzăului și angajat la secția Institutului de Geografie. Era căsătorit, tatăl unei adolescente, iar împreună  locuiau la Pătîrlagele. Acolo a și fost văzut ultima dată în cursul zilei de sâmbătă. De atunci, de când a plecat cu mașina personală, bărbatul de 42 de ani nu a mai fost văzut de nimeni.

Familia a anunțat Poliția, care a demarat ample căutări, alături de jandarmi, pompieri, rude, voluntar si scafandri de la ISU Buzau si ISU Bucuresti. În timpul căutărilor, mașina bărbatului a fost găsită în apropierea Barajului de la Siriu, în punctul cunoscut sub denumirea Coada Lacului. În autoturism, anchetatorii au găsit un bilet de adio, dar si telefonul mobil, în care bărbatul a scris despre neînțelegeri în familie care l-au determinat să-și ia viața.

Căutări au fost făcute în ultimele zeci de ore si pe uscat, în pădure,  dar când echipele au găsit urme care indicau că instrumentistul ar fi mers spre lac, scafandrii au fost cei care au preluat verificările, găsindu-l pe muzicant în urmă cu câteva zeci de minute.

Citește și: Părinții nu trebuie să le dea copiilor alimente cumpărate de pe stradă, shaorma, fast-food. ”Sunt enorme riscurile dacă îi hrănesc ca pe adulți”

Citește mai multe despre disparitie, inec și lăutar pe Libertatea.

Comentarii