Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Libertatea e alături de pompierii români care-și riscă viața de Ziua Națională. Edi Rama, prim-ministrul Albaniei: ”Românii au fost îngeri păzitori!”

52 de salvatori români, 50 de pompieri și 2 voluntari alături de câinii lor, fac parte din echipa de femei și bărbați din 12 țări care îi ajută pe albanezi după cumplita serie de cutremure în care au murit peste 40 de oameni.

De Cristina Radu, Eli Driu (Durres, Albania),

Edi Rama, premier al Albaniei și fost primar al Tiranei, a venit sâmbătă după-amiază la Durres pentru a mulțumi echipelor internaționale de salvatori.

România are cea mai numeroasă echipă de ajutor din străinătate. Sunt 52 de compatrioți, dintre care 50 de pompieri de la IGSU și 2 voluntari de la Clubul câinilor utilitari, alături de câinii lor. Și pompierii au doi câini specializați în căutările de după dezastre.

Libertatea l-a rugat pe premierul Albaniei să spună cum a văzut participarea salvatorilor în general și a românilor, în special. ”Este o perioadă dificilă pentru noi. Catastrofa asta ne va rămâne în amintire. Am venit personal să le mulțumesc trupelor de salvatori”, și-a explica Edi Rama vizita în fața salvatorilor internaționali.

Românii au fost îngeri păzitori pentru noi toți. Și-au pus viețile în pericol ca să salveze alte vieți. Românii și ceilalți salvatori vor rămâne veșnic în inimile noastre.

Edi Rama, premierul Albaniei:

Prim-ministrul a fost însoțit la Durres de ministrul albanez al apărării, o femeie, Olta Xhaçka. ”În astfel de situații se observă prietenii adevărați. Nu vă pot mulțumi suficient pentru ce ați făcut pentru noi”, a spus Olta Xhaçka. Cei doi demnitari au înmânat diplome românilor din partea Guvernului Albaniei.

Olta Xhacka, ministrul Apărării din Albania, discută cu Vasile Pirtea, comandantul celor 50 de pompieri. Foto: Eli Driu

În Libertatea, chiar de Ziua Națională, citiți un amplu reportaj cu salvatorii români de la Durres.

Foto: Eli Driu

Close
Închide
  Close