MENIU CAUTĂ

Linia de metrou care va face legătura între Bucureşti şi Otopeni va pleca de la 1Mai

Distribuie

Linia 6 de metrou, cea care urmează să facă legătura între Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) va pleca de la staţia 1 Mai în loc de Piaţa Victoriei.

Metrorex a hotărât schimbarea traseului pentru a reduce cheltuielile de execuţie a lucrărilor.
”Am produs nişte schimbări în ruta proiectului determinate tehnologic pentru că noi am revizuit studiul de fezabilitate în sensul eficientizării costurilor şi al posibilităţilor de a face linia cât mai repede şi de a deranja cât mai puţin populaţia. Legătura cea mai fezabilă s-a dovedit a fi de la 1 Mai pe traseul mai departe spre Piaţa Presei Libere – Aerop Băneasa – Privighetorilor – Aeroport Otopeni. Traseul iniţial anunţat de compania de transport ar fi trebuit să plece de la staţia de metrou Piaţa Victoriei şi, ulterior, să ajungă la Piaţa Presei Libere, dar s-a renunţat din cauza costurilor ridicate, mai mari cu circa 200 milioane euro, a problemelor legate de execuţie, de mediu, privind starea oraşului în acea zonă, cât şi de faptul că proiectul iniţial avea drept scop legătura a două mari moduri de transport: pe calea ferată şi pe calea aerului”, a spus Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex SA.
„Ăsta a fost scopul proiectului: să legăm transportul pe calea ferată de transportul pe calea aerului. Şi în felul ăsta venim direct cu călătorii în Gara de Nord. În Piaţa Victoriei ar fi trebuit să se transfere şi era harababură”, a mai precizat pentru B365.ro directorul Metrorex.
Magistrala 6 va deveni funcţională începând cu anul 2018.

Comentarii