Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea anunţă, la Călăraşi, reînfiinţarea reţelei de aprozare din România. Liderul PSD vrea ca românii să îşi facă singuri napolitane
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Dragnea anunţă, la Călăraşi, reînfiinţarea reţelei de aprozare din România. Liderul PSD vrea ca românii să îşi facă singuri napolitane

Liviu Dragnea anunţă, la Călăraşi, reînfiinţarea reţelei de aprozare din România. Liderul PSD vrea ca românii să îşi facă singuri napolitane

Liderul PSD Liviu Dragnea a continuat, duminică, la Călăraşi, turneul pre-electoral, în organizaţiile cu probleme. Preşedintele PSD a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să vină urgent cu un plan de dezvoltare, pentru judeţele dunărene, pe care să îl prezinte premierului şi s-a plâns că românii nu pot mânca produse româneşti, iar producătorii nu îşi pot vinde fructele autohtone.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele PSD a venit, duminică, la Călăraşi, pentru a pune un nou lider, în urma plecării lui Ion Mocialcă la partidul lui Victor Ponta.

Dragnea a fost aşteptat de un grup de protestatari care l-au huiduit. Aceştia purtau pancarte pe care scria: ”Justiţia independentă”, ”Codruţa, nu te lăsa”, ”Luaţi labele de pe justiţie” şi strigau: ”Este încă ţara mea, nu e ţara lui Dragnea”.

Liderul PSD nu a interacţionat cu protestatarii şi a intrat în sala unde avea loc Conferinţa judeţeană a PSD Călăraşi pentru alegerea conducerii organizaţiei judeţene.

În discurs, Liviu Dragnea a continuat mesajele cu tentă naţionalistă, exprimând nemuţumiri faţă de cei „din afară” care nu doresc ca românii să trăiască mai bine.

„L-aş ruga pe un ministru la care ţin foarte mult, au fost perioade când imi era foarte drag, să vină mai des în Călăraşi”, a spus Dragnea, precizând că în judeţele dunărene, cu un pământ foarte bogat şi potenţial, cetăţenii nu beneficiază de bogăţia acestui pământ, aşa cum ar trebui.

Dragnea i-a transmis şi o directivă ministrului Agriculturii: „Să vină mai des în Călăraşi şi să facă, pentru tot sudul României, un plan, pe care să îl prezinte premierului, în care să pună în practică  tot ceea ce apare în programul de guvernare.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Liviu Dragnea a criticat dur, în faţa reprezentanţilor PSD, faptul că producătorii români nu îşi pot vinde marfa în ţară, sau o vând pe nimic.

„Aş vrea să reuşim şi noi în această ţară ca un copil al nostru, când muşcă dintr-un măr, să fie curat. Sau când cumpărăm o roşie, să aibă gustul de roşie şi mirosul de roşie. Să fim siguri că brânza pe care o cumpărăm de afară, care este foarte frumos ambalată, are şi lapte în ea”, a spus Dragnea.

El a continuat. „Ni s-a spus mereu că nu putem să facem, nu avem ce să facem. Păi de ce? Că până punem mâinile pe piept, avem ce face. Să folosim acest pământ pe care îl are România, în mod inteligent şi cu patriotism. De ce nu putem să refacem reţeaua de aprozare din România. O să urle unii, că e comunist. Nu e păcat că producătorul nu îşi poate vinde marfa lor. Nu este o ruşine naţională?”, a spus preşedintele PSD.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

El a mai spus că grâul românesc este vândut în afară, şi revine în România în produse nu foarte sănătoase.

„Nu ne interesează să mâncăm o pâine sănătoasă? Am intrat în UE, dar nu suntem obligaţi să mâncăm toate E-urile. Ce, în Călăraşi nu se face grâu bun? Să se prelucreze în România”, a spus Dragnea, adăugând că în România se întorc napolitane, biscuiţi şi pâine congelată.

„Noi luăm pe grâu atât şi plătim atât, când vine napolitana. Noi nu suntem în stare să facem napolitane? Suntem proşti, suntem leneşi? Nici vorbă, leneş e Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD nu i-a uitat nici pe medici, despre care a spus că „au fost prea hăituiţi, prea anchetaţi, ca să plece românii în afară, să se trateze, că în România nu este bine”.

Citeşte şi: Victor Rebengiuc le-a făcut portretele lui Dragnea și Iohannis. Ce ar spune Ilie Moromete în România anului 2019

Close
Închide
  Close