MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2018 14:25

Liviu Dragnea către preşedintele Comunităţilor Evreieşti din România: “Din această relație eu am câștigat mai mult!”

Distribuie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost prezent astăzi la evenimentul în cadrul căruia Aurel Vainer, preşedintele Comunităţilor Evreieşti din România, a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti.

Liviu Dragnea și-a început discursul cu o glumă la adresa lui Aurel Vainer: ”Domnul președinte Vainer a început să divulge despre eficiența întâlnirilor noastre de-a lungul anilor. Știu că este de neconceput pentru un evreu: Din această relație eu am câștigat mai mult…am câştigat cunoaştere, care este dincolo de orice bogăţie”. El a mai spus că Aurel Vainer, şi colegii acestuia l-au învăţat cât de importantă este lupta împotriva intoleranţei, rasismului, antisemitismului şi a urii sociale.

Liviu Dragnea a mai spus că e bucuros că a reușit să pună umărul la refaerea Templului Coral din București.


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi în dechiderea evenimentului că preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), Aurel Vainer, este unul dintre cei mai importanţi promotori ai dialogului interconfesional.
La eveniment au participat și Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, președintele interimar al Academiei Române, Cristian Hera precum și multe al personalități din domeniul universitar, politic și cultural.
Acordarea titlului de cetățean de onoare președintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Aurel Vainer a fost aprobată de consilierii generali în ședința CGMB din data de 17 ianuarie, în aceeași zi când au aprobat și construirea unei parcări cu 500 de locuri în zona Pantelimon.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/Istoria văzută prin ochii bătrânului cizmar. De la întreprinderea Kirov la micul atelier din pasaj, via cooperativa de stat

Citește mai multe despre aurel vainer pe Libertatea.

Comentarii