De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.10 Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finanţe au votat amendamentul liderului social-democraților, Liviu Dragnea, dar asumat de alt parlamentar PSD, după ce s-a produs un scandal între Putere şi Opoziţie. PNL i-a acuzat pe cei de la PSD că au plagiat un amendament al Opoziţiei.

Potrivit amendamentului, iniţial respins şi ulterior admis, dar susţinut de alt parlamentar de la PSD, se majorează cu suma de 140.000 mii lei atât creditele bugetare, cât și creditele de anagajament”.

Un alt amendament, inițiat de senator PSD, Doru Adrian Pănescu, și deputat PSD Camelia Gavrilă, și adoptat de comisiile de specialitate, face referire la alte majorări în sistemul de învățământ.

Interesant este că amendamentul semnat de Liviu Dragnea a apărut din senin, la comisia de buget-finanţe, care discută raportul pe bugetul de stat pe 2019. În comisia avizatoare, de învăţământ, acest amendament nu exista. Amendamentul a fost însuşit de comisia de buget-finante.

Reprezentantul Ministerului de Finanţe a spus că nu ştie nimic despre acest amendament. „Înţeleg că este o redistribuire, de la AEP, la Ministerul Edcuaţiei, nu mă pot pronunţa”, aspus secretarul de stat.

Opoziţia acuză introducerea amendamentului prin încălcarea Regulamentului şi plagierea unui amendament al liberalilor, cu aceeaşi prevedere.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

„Este comanda politică a lui Liviu Dragnea. Nu aveţi dreptul”, a spus Raluca Turcan, precizând că acest amendament nu a fost avizat în comisia de învăţământ, în urmă cu o zi şi că s-a introdus în comisia de buget-finanţe cu încălcarea Regulamentului.

Amendamentul este semnat de Liviu Dragnea, Mircea Drăghici şi Vasile Suciu, liderul deputaţilor PSD.

Comisiile reunite pentru administrație au respins, luni, propunerea ca statul să nu mai subvenționeze partidele politice, iar banii să ajungă la copii și bolnavi. Fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, a afirmat că este vorba despre 100 de milioane de euro pe care formaţiunile politice le primesc, prin bugetul AEP, în 2019.

Pro România a propus amendamentul pentru eliminarea subvenţiei lunare, pe care o primeşte partidele parlamentare, de la bugetul de stat.

Ponta afirma că, în condiţiile în care ai îngheţat pensiile şi salariile, în condiţiile în care nu ai bani de investiţii, să aloci 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare „e o nesimţire”.

Citeşte şi: Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse