Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea, după ce i-a promis ambasadorului Palestinei că ambasada României în Israel nu se mută la Ierusalim. „Sub nicio formă nu reflectă discuțiile”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Liviu Dragnea, după ce i-a promis ambasadorului Palestinei că ambasada României în Israel nu se mută la Ierusalim. „Sub nicio formă nu reflectă discuțiile”

Liviu Dragnea, după ce i-a promis ambasadorului Palestinei că ambasada României în Israel nu se mută la Ierusalim. „Sub nicio formă nu reflectă discuțiile”

Președintele PSD i-a cerut ambasadorului palestinian să revină asupra declarațiilor făcute în urma întrevederii pe care au avut-o luni. Liviu Dragnea susține că nu a afirmat că România nu va muta ambasada de la Tel Avid la Ierusalim.

„Am citit și eu declarațiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut o ieri cu domnia sa. Sub nicio formă nu reflectă discuțiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat și public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în Statul Israel. Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și securității naționale. Având în vedere cele mai recente evoluții din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare.

(…)Am solicitat astăzi Ambasadei Palestinei prin intermediul cabinetului meu să revină de urgenţă asupra celor prezentate public pentru că nu au nicio legătură cu ceea ce s-a discutat”, a precizat Liviu Dragnea, conform stiripesurse.ro

Ambasada Palestinei a anunțat că Guvernul României nu va muta ambasada României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, după întrevederea pe care ambasadorul Fuad Kokaly a avut-o luni cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Ambasada Statului Palestina salută decizia lui Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv, la Ierusalim”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Palestinei.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată la Ierusalim după „finalizarea analizei” şi „în deplin consens cu toţi actorii constituţionali implicaţi”.


Citește și:

România va avea un registru național automatizat pentru infractorii sexuali. Legea a pornit de la un avocat din Bacău, șocat de cazul unui pedofil care se plimba nestingherit în fața unei școli


 

Close
Închide
  Close