De Răzvan Mihalașcu,

La nivelul județului Prahova, rata de incidență prin leucemie la 100.000 de locuitori a crescut de peste 3 ori în ultimii ani.

Studiul INS arată că oamenii care locuiesc în Ploiești, Blejoi și Brazi sunt expuși poluării deoarece au fost înregistrate frecvent depășiri de substanțe cancerigene precum benzen, toluen, xilen, etilbenzen, notează Observatorul Prahovean.

Concluziile studiului INS referitor la cazurile de cancer din cauza poluării în Prahova

Potrivit cercetării INS, morbiditatea prin boli corelată cu expunerea la benzen și compuși derivați, evaluată pe baza Ratei de Incidență (RI) /100.000 locuitori, în Ploieşti şi zonele limitrofe, în perioada 2014- 2016 prezintă următoarele tendințe:

În Ploiești, rata de incidență prin: Tumori bronho-pulmonare are cea mai mare valoare în anul 2014 şi scade foarte puțin în perioada celor trei ani analizaţi. Leucemia valori mai mari comparativ cu localitatile rurale, Brazi și Blejoi.

În localitatea Blejoi, ratele incidenței /100.000 locuitori sunt în creștere în perioada analizată pentru: Tumori maligne, Limfoame, Anemie aplastică cu cele mai mari valori în anul 2016 / total populație și la grupa de vârstă 15-64 ani, populație activă.

Leucemie Ratele de incidență /100.000 locuitori, în anul 2015 au cea mai mare valoare la persoane cu vârsta de peste 65 ani.

În localitatea Brazi Rata de incidență prin Tumori maligne /100.000 locuitori în 2015, la persoane cu vârstă peste 65 ani a înregistrat cea mai mare valoare, depaşind valorile pe localități, în judeţul Prahova şi pe țară.

sursă foto: Observatorul Prahovean

Citeşte şi:

Dosarul trebuie luat de la zero! Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani: „Acolo nu este un singur autor!”

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

Ce era Cotroceni înainte să devină locul râvnit de președinți | Despre duhurile și fricile care încă bântuie locul

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie