La nivelul Uniunii Europene, ocuparea forței de muncă a înregistrat o creștere de 1,2 la sută în 2016.
Cea mai mare scădere a numărului locurilor de muncă a fost semnalată în Nord-Est Moldova (-3,8%) şi Sud-Vest Oltenia (-3,0%), urmate de regiunea Wielkopolskie din Polonia (-2,5%), Severoiztochen din Bulgaria (-2.3%) şi Śląskie din Polonia (-2.2%), se arată în studiu.
231 dintre regiunile Uniunii Europene (adică 84 la sută) au înregistrat o creștere a numărului de locuri de muncă în 2016. În schimb, în alte 32 de regiuni, numărul persoanelor angajate a scăzut, iar în alte 12 locurile de muncă au rămas stabile.
Cea mai mare creștere a ratei ocupării forței de muncă a fost înregistrată în regiunea Ciudad Autonoma de Melilla, din Spania (+ 4,8%), dar și în regiunile poloneze Pomorskie şi Warmińsko-Mazurskie (ambele +4,7%), în Podkarpacie (+ 7,9%) şi Opolskie (+ 5,9%).
Creșterea ocupării forței de muncă a depășit trei la sută, în 21 de regiuni din Uniunea Europeană. Șase dintre acestea sunt în Polonia și în Marea Britanie, două în Italia și Spania și câte una în Portugalia, Ungaria, Malta, Cipru şi Slovacia. În aceste regiuni, ocuparea forţei de muncă a crescut cu un total de 604.000 de persoane, conform Mediafax.ro.
Numărul persoanelor angajate a scăzut în 2016, în 32 de regiuni ale Uniunii Europene. În 17 din aceste zone numărul angajaţilor s-a diminuat cu mai mult de 1 la sută.
Potrivit Eurostat, șase dintre regiuni se află în Polonia, patru în Regatul Unit, trei în România, două în Bulgaria şi câte una în Grecia şi Italia. Ocuparea forţei de muncă a scăzut cu 278.000 de persoane în aceste 20 de regiuni.
Cel mai mare număr de persoane angajate s-a înregistrat în Inner London – vest.
Citește și #salvatipipera / Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea: ”Autoritățile sunt un mix de rea-voință, neatenție și incompetență”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro