Mergi direct la conținut »
Ludovic Orban dezvăluie așa zise presiuni asupra primarilor pentru a împiedica populația să voteze la referendum
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ludovic Orban dezvăluie așa zise presiuni asupra primarilor pentru a împiedica populația să voteze la referendum

Ludovic Orban dezvăluie așa zise presiuni asupra primarilor pentru a împiedica populația să voteze la referendum

Ludovic Orban susține că are informații din teritoriu că primarii vor fi forțați să împiedice populația să voteze la referendum. Președintele PNL a spus că președinții de consilii județene și prefecții fac presiuni asupra primarilor pentru a-i determina să vină în fața secțiilor de votare și să le ceară alegătorilor să nu voteze la referendum.

De Mihai Niculescu,

Avem informaţii din toate judeţele că prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene încearcă să-i forţeze pe primarii partidului de guvernământ să se aşeze în faţa secţiilor de votare şi să le ceară cetăţenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând grav legea”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la sediul central al partidului, potrivit Agerpres.

Orban a anunţat că PNL va lansa marţi site-ul oprestefrauda.ro unde românii pot transmite informaţii referitoare la tentative de fraudare sau de boicotare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului.

Suntem într-o stare în care PSD este gata să comită orice fel de abuz, de ameninţare, de şantaj pentru a împiedica exprimarea liberă a cetăţenilor români la referendum. PNL a luat decizia să lanseze un site în cursul zilei de mâine – opreştefrauda.ro – în care cerem fiecărui cetăţean care este ameninţat, care află informaţii privind tentativa de boicot sau de fraudare a alegerilor şi a referendumului de către PSD-ALDE să ne transmită informaţiile pentru a le face publice şi pentru a putea să reacţionăm în timp util împotriva oricărei tentative de fraudă”, a explicat Orban.


Citește și: „România europeană, în fața asaltului populist-naționalist”. Claudiu Sfătoiu, fost șef al SIE, despre mesajele electorale ale candidaților la europarlamentare din statele membre


 

Close
Închide
  Close