MENIU CAUTĂ

Norica Nicolai spune că referendumul pentru justiție nu poate fi ”validat”

Distribuie

Norica Nicolai, candidată ALDE pentru un nou mandat de europarlamentar, a declarat, luni dimineață, că referendumul pentru justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis nu poate fi validat pentru că duce la modificarea Constituției.

Potrivit eurodeputatei, referendumul, așa cum rezultă din întrebările formulate de președinte, induce nevoia unor schimbări constituționale, iar acest lucru nu este posibil: ”Din punctul meu de vedere, nu poate fi validat acest referendum, pentru că el încalcă și induce nevoia unor schimbări constituționale și acest lucru nu este posibil”.

”ALDE consideră că acest referendum este unul electoral, el antrenează modificări legislative. Sunt două decizii ale CCR care ne spun că nu este de admis un referendum care va duce la modificarea Constituției, pentru că acolo Constituția și legile reglementează o altă procedură. Rămâne la latitudinea fiecăruia să prezinte și să voteze cu DA sau NU la acest referendum”, a susținut Nicolai la RFI.

Întrebată de ce nu ar fi posibil ca parlamentarii să deschidă o dezbatere despre modificarea Constituției, eurodeputata ALDE a răspuns: ”Pentru că în momentul de față, Parlamentul nu are o majoritate care să-i permită să abordeze o reformă constituțională. Avem niște reguli foarte clare”.


Citește și: VIDEO&FOTO | Cinci lucruri mai puţin ştiute despre Radu Mazăre. Fostul edil este adus astăzi în România


 

Citește mai multe despre norica nicolai pe Libertatea.

Comentarii