De Mihai Niculescu,

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit în condițiile în care au venituri mari, potrivit Mediafax.

Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban.

Nu pot fi create „facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a concluzionat Orban.

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a comentat ironic declarația lui Orban. „Păi, au câștigat alegerile pe mâna lor. Să o facă, zic!”, a scris Vasilescu, pe Facebook.

Și Traian Băsescu a avut o reacție ironică pe Facebook. „Ludovice, dacă te pui cu taxele pe ei, fetele şi băieţii aceştia au câte un scaun şi un calculator pe care într-o noapte le iau sub braţ şi au plecat în alte zări pentru că, partea esenţială, creierul, este la purtător”, a scris fostul președinte.


Citește și: Iohannis aplaudat, Tăriceanu huiduit la Catedrala Mânturii Neamului cu ocazia vizitei Papei Francisc