MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Mai multe state americane investighează Facebook din cauza controlului asupra datelor

Distribuie

Procurorii generali dintr-o serie de state americane, respectiv New York, New Jersey, Connecticut, Illinois, Massachusetts, și Carolina de Nord, investighează Facebook în privința modului în care manageriază datele utilizatorilor, scrie Engadget, care citează Bloomberg.

Investigațiile vin în contextul crizei pe care o traversează Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica, moment în care datele a peste 86 de milioane de oameni au ajuns la firma de marketing politic.

Un grup de state care conține procurorii generali din Pennsylvania, Illinois și Connecticut se concentrează pe acuzațiile privind modul în care Facebook protejează datele utilizatorilor.

Al doilea grup, care conține New York, New Jersey și Massachusetts, se concentrează pe alte potențiale violări ale legislației, dar care nu au fost făcute publice.

Investigații în UE

Pe lângă aceste investigații din SUA, Facebook este în centrul mai multor investigații în Irlanda, unde este sediul său din Uniunea Europeană. Mai multe plângeri au fost făcute împotriva sa după intrarea în vigoare în 2018 a GDPR, regulamentul privind protecția datelor personale.

Facebook riscă amenzi de miliarde de euro în UE din cauza scandalului Cambridge Analytica, dar și al altor breșe de securitate.

De asemenea, Facebook este sub lupa autorităților din Germania în privința unui abuz de poziție dominantă în privința datelor.

Cu toate acestea, gigantul a anunțat recent profit record de 6,88 miliarde de dolari în ultimul trimestru, în ciuda scandalurilor.

Citește mai multe despre date personale și New York pe Libertatea.

Comentarii