Mergi direct la conținut »
Mai mulți copii, abandonați sub ploaia cu grindină la Grădina Zoologică. Părinții cer demisia directorului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mai mulți copii, abandonați sub ploaia cu grindină la Grădina Zoologică. Părinții cer demisia directorului

Mai mulți elevi ai unei școli, însoțiți de părinți, au fost surprinși în incinta grădinii zoologice din Reșița, de ploaia în averse și grindina căzute miercuri 12 iunie, fără a avea posibilitatea să se adăpostească, potrivit reper24.ro.

De Petre Dobrescu,

Părinții copiilor au încercat în zadar să ia legătura cu directorul instituției Gabriel Stănucă. Aceștia au postat mesaje pe conturile de socializare, unde au explicate ce s-a întâmplat de fapt și de ce sunt revoltați.

„Ai ținut în furtună și grindină (1:30 minute) 30 de copii (de 7 ani) + 60 de adulți (care își țineau serbarea, au plătit bilet adult + copil) și vreo 3 bebeluși dintre care fiul meu în vârstă de o lună și pentru ce? Că nu ai fost în stare sa deschizi o ușă (din telefon) sau să trimiți niște chei printr-un taxi. Când a început furtuna toți au început să se adăpostească (s-a creat panică) sub pomi, streșini, fiecare pe unde a apucat și nu au putut intra în sala de conferințe.

Te-am sunat (personal) de 10 ori, ți-am dat mesaj, ți-am scris pe Facebook după care ți-ai închis telefonul. Am fost informat(de alți părinți) că subordonații tăi au zis la părinți că doar dacă ai relații sus puse se poate deschide ușa.Ai periclitat siguranța la aproximativ 90 de persoane și ai fost sunat de angajați, de părinții copiilor și nu poți nega că într-o oră și jumătate nu ai fost informat de situația existentă. Din punctul meu de vedere ești un director incompetent, plătit din banii publici degeaba și ar trebui să îți dai demisia!Grădina Zoologica nu este a ta,ești funcționar public. Funcționar public fiind, am auzit că îți înjuri și terorizezi subordonații!”, a fost mesajul unui părinte, Cătălin Radu, pentru directorul de la Zoo.

Un alt părinte, Rareș Ganțolea, descrie situația în care au fost puși copiii și părinții lor drept greu de imaginat.

„Blocați la Grădina Zoologică. Incompetența sau rea voință? Sau amândouă? Ceea ce trebuia sa fie prima serbare organizată, la grădina zoologică (contra cost), cu ocazia absolvirii clasei 0 de către niște copii minunați s-a transformat într-un coșmar în foarte scurt timp. 30 de copii cu părinți și învățătoare. A început furtuna. Cu ploaie, vânt și grindină. Până aici, nimic spectaculos, veți spune. Natura, nu-i așa, cu care nu te poți pune niciodată. Corect! Numai că, aceasta mulțime de oameni a încercat să se adăpostească în sala de conferințe a grădinii zoologice. Era cea mai apropiată locație. Dar, ce sa vezi, stupoare, șoc și groază!!! Cheia este doar la șeful. Ne pare rău! O mulțime de oameni, vreo 60-70, au început sa se îmbulzească spre intrarea în clădirea menționată sa protejam copii, alții au rămas în ploaie, alții sub pomi. Nu vorbim de câteva minute.

Vorbim nu de 10, nu de 15, nu de 20 de minute! Vorbim de aproape o oră și jumătate în care am încercat sa ne încălzim copiii cu corpurile, prin grindină și ploaie, la ușa unei clădiri pe care nimeni nu dorea sa ne-o deschidă. Timp de o oră și jumătate s-au dat zeci de telefoane. Răspunsul același. Ne pare rău, cheia este la șeful sau cel mai tare, va rugam dacă aveți relații sus de tot sa sunați dumneavoastră și o primiți mai repede. În asta consta obținerea unei nenorocite de chei pentru a lăsa înăuntru 30 de copii uzi, care plângeau, și pe care încercam să îi protejăm cum puteam. Noroc ca ploaia nu a durat decât 1 ora și ceva. Și ghinionul nostru al celor vreo 60 de părinți ca “Nu am avut nici o relație pentru a face rost de cheie”. Și nu vreau sa primesc o cheie pentru ca am o relație. E vorba de niște copii, până la urmă, care nu au relații. Alte cuvinte sunt de prisos”, a scris Ganțolea.

Contactat de Reper24 pentru un punct de vedere, directorul Grădinii Zoologice „Ion Crișan” din Reșița, Gabriel Stănucă, a precizat că regretă incidentul.

„Am plecat din Grădina Zoologică la ora 16:40, pentru a-mi rezolva niște probleme personale, dat fiind faptul că programul meu este până la ora 16:00, am plecat pe soare, pe liniște, am salutat oamenii, cunosc părinții copiilor, cunosc bunicii copiilor. Întâmplarea face ca, acolo unde am avut o problemă personală de rezolvat, a fost în zona Anina unde nu am avut semnal. Sigur că m-a prins și pe mine viitura și timp de 15-20 de minute m-am adăpostit sub pom, după care am venit în oraș și am văzut o grămadă de mesaje și de telefoane.

Îmi pare rău de situația de creată, îmi pare rău de copii, îmi pare rău de festivitatea care ar fi trebuit să se desfășoare atât de frumos, doar că nu știu unde am greșit! Nu știu dacă am greșit undeva! Există în Grădina Zoologică un foișor unde ar fi putut să se adăpostească. Poate că sunt judecat de rea intenție, dacă aș fi fost în acea clădire și nu aș fi deschis ușa, dar nu am fost! Când am venit în localitate a fost mult prea târziu! E regretabil ce s-a întâmplat, dar ce mai pot face, decât să îmi cer scuze atât părinților, cât și bunicilor, copiilor și dascălilor! Dacă superiorii mei consideră că am greșit. eu în minutul unul îmi voi da demisia fără niciun fel de problemă, cu regrete și cu păreri de rău pentru situația creată!”, a declarat Gabriel Stănucă, potrivit sursei citate.

Citește și

Bani și oferte limitate pentru cei care au vrut să cumpere televizoare prin Programul ”Rabla la electrocasnice”. Administrația Fondului de Mediu a schimbat regulile înainte de lansare pentru că au cerut producătorii

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close