Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Marius Mihăiță, un secretar general de primărie sărac, chiar dacă sora și mama lui fac afaceri de milioane în sectorul 3
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Marius Mihăiță, un secretar general de primărie sărac, chiar dacă sora și mama lui fac afaceri de milioane în sectorul 3

EXCLUSIV / Marius Mihăiță, un secretar general de primărie sărac, chiar dacă sora și mama lui fac afaceri de milioane în sectorul 3

Secretarul general al primăriei din Sectorul 3, Marius Mihăiță, este în acte un om modest care de-abia a strâns bani pentru a-și cumpăra un autoturism fabricat în 1993. În schimb, familia personajului din spatele primarului Robert Negoiță face zeci de milioane de euro din afaceri și retrocedări de terenuri.

De Marian Păvălașc,

Cel care conduce de fapt Primăria sectorului 3 de aproape un deceniu, din momentul când a ajuns în funcția de secretar general, este Marius Mihăiță. La deschiderea declarației sale de avere pare un bugetar model. Cu un apartament luat în anul 2000 și două autoturisme, o Skoda și un Mercedes, fabricat tocmai în 1993, acesta dă impresia că își cheltuie toate veniturile anuale de 60.000 de lei pe viața de zi cu zi.

Pe lângă aceste aparențe, Marius Mihăiță este personajul care face și desface mai orice în Primăria Sector 3, chiar dacă primar a fost Liviu Negoiță (până în 2012) sau Robert Negoiță (din 2012 până în prezent). De altfel, acesta este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA), împreună Liviu Negoiță, pentru eliberarea suspectă a unor autorizații de construcții. Plângerea a fost depusă de Nicușor Dan, actualul candidat la Primăria Capitalei. Am încercat în ultimele zile să intrăm în legătură cu Mircea Mihăiță, însă de la primărie ni s-a transmis că nu ne poate face legătură cu secretarul general.

Reamintim că “Libertatea” încearcă să atragă atenția că administrația publică locală are nevoie de o reformă și în rândul funcționarilor publici odată cu alegerile de duminică. Asta pentru că funcționarii cu poziții de conducere sunt uneori mai influenți ca primarii și nu pot fi înlocuiți decât dacă ajung la închisoare, așa cum au demonstrat ultimul deceniu.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Mama și sora intră în scenă

În spatele modestiei din declarațiile de avere, Marius Mihăiță este un apropiat al multor milionari, iar familia sa pare să aibă o pasiune pentru retrocedări și alte afaceri. În ultima declarație de interese, secretarul general susține că este acționar, cu 95%, în firma Studio Gallery din București. Aici, este partener cu mama sa, Maria Mihăiță.

Mama secretarului de la Sectorul 2 este sau a fost administrator în mai multe firme, printre care Textil Grup E&G, Textil Grup Accesorii și Agrorom Distribution Services. Spre exemplu, ultima firmă își are sediul la aceeași adresă din Sectorul 3, pe strada Doamna Chiajna, ca și firma lui Marius Mihăiță, Studio Gallery. Acționarul unic al companiei Agrorom, specializată în comerțul cu ridicata, este Mihaela Irene Ghimeș.

Acceași Ghimeș a înființat în 2003, firma Textile Grup E&G cu sediul în București. Aceasta mai era asociată în firma respectivă cu Niculina Tătărici. Cea din urmă este căsătorită cu Nicușor Tătărici și este sora lui Marius Mihăiță. Administratorul companiei de la înființare și până la dizolvarea în 2014 a fost tot mama, Maria Mihăiță.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

La adresa de domiciliu a Maria Mihăiță, situată pe strada Nerva Traian, este înființată, în 2003, firma Textil Grup Accesorii, companie înființată de aceeași Niculina Tătărici. Și acestea sunt doar câteva exemple. Mai toate firmele în care au apărut rudele lui Marius Mihăiță au funcționat fără angajați și au rulat prin conturi anual sume sub 100.000 de euro. Doar Textil Grup Accesorii a avut o cifră de afaceri care a depășit cu puțin 500.000 de euro în perioada în care a depus bilanțurile la Ministerul de Finanțe, 2003-2010.

Am încercat să-i contactăm pe membrii familiei lui Mihăiță însă toate telefoanele de contact ale firmelor erau fie ocupate, fie închise.

Partenera lui Gheorghe Stelian

Niculina Tătărici nu s-a limitat să fie asociată în firme administrate de mama și a cumpărat în ultimul deceniu drepturi litigioase în sectoarele 2 și 3 de la moștenitorii de drept care nu puteau intra în posesia terenurilor.  În aproape 20 de cazuri, sora lui Marius Mihiță s-a asociat cu Gheorghe Stelian pentru a solicita depăgubiri sau punerea în posesie a unor terenuri cu valori de zeci de milioane de euro. Gheorghe Stelian este nimeni altul decât omul care a primit 600 de milioane de lei de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Cum va arăta bugetul pe 2020: deficit de 3,6%, este interzisă cumularea pensiei cu salariul la stat, iar accizele la țigări vor crește
Recomandări

Cum va arăta bugetul pe 2020: deficit de 3,6%, este interzisă cumularea pensiei cu salariul la stat, iar accizele la țigări vor crește

Sora secretarului de la Sectorul 3 a învârtit terenuri de milioane chiar în această parte a Capitalei. Astfel, în 2007, Maria Cocoru îi vinde acesteia un imobil cu teren intravilan, pe strada intrarea Vișeul de Sus, cu o suprafață de 9.965 mp. Prețul plătit de Tătărici este de un milion de lei, conform Biroul Notarilor „Lux et Justitia”.

Un an mai târziu, terenul este revândut de Tătărici cu 5 milioane de euro mai mult unui dezvoltator imobiliar care încerca să construiască în sectorul administrat de fratele secretar general în primărie.

Invitat la petrecerile Rosal

Influența lui Mihăiță a fost dovedită și în 2014, când secretarul general a fost suprins la o petrecere a Rosal, firma care asigură curățenia în Sectorul 3. Acesta stătea în capul mesei alături de directorii firmei înființată și controlată de Silviu Prigoană.

Despre Mihăiță, funcționarii din Primăria Sector 3 știu că acesta s-a înrudit cu Dragoș Dobrescu, l-ar fi nășit pe acesta. Dobrescu unul dintre afaceriștii care fac parte din acționariatul firmei Romprest, dar și unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Capitală.

FOTO: Agerpres

Citește și:

Close
Închide
  Close