MENIU CAUTĂ
11 Noi. 2016 13:18

Mark Zuckerberg apără Facebook, după ce s-a scris că rețeaua de socializare i-a adus victoria lui Donald Trump

Distribuie

Mark Zuckerberg s-a confruntat cu un val de critici, fiind acuzat că știrile false publicate pe rețeaua sa de socializare, Facebook, au contribuit la ascensiunea lui Donald Trump. Cofondatorul Facebook a apărat cu tărie compania și a spus că astfel de afirmaţii reprezintă ”o nebunie”, relatează BBC News.


Donald Trump, primul mesaj despre proteste. A doua noapte de manifestații anti-Trump | VIDEO


Mark Zuckerberg a spus, în cadrul unei conferințe dedicată tehnologiei, că Facebook nu ar trebui să fie considerată vinovată de victoria repurtată de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

'Ideea că ştirile false de pe Facebook au influenţat în vreun fel alegerile este o idee destul de nebunească. Dacă voi credeţi asta, atunci eu nu cred că voi aţi înţeles mesajul pe care susţinătorii lui Trump au încercat să îl transmită în campania pentru aceste alegeri', a spus Mark Zuckerberg.

Mai multe date au arătat că ştirile false au fost mult mai amplu distribuite pe reţeaua de socializare decât ştirile care dezminţeau afirmaţiile iniţiale. Mai mult de atât, pentru un număr tot mai mare de oameni, în special pentru americani, Facebook a devenit principala sursă de transmitere de ştiri.


Barack Obama l-a primit pe Donald Trump la Casa Albă. Trump, despre Obama: „Un om de o mare finețe'


Cum funcționează funcția News Feed a Facebook

Funcţia News Feed a site-ului este special concepută pentru a arăta utilizatorilor conţinuturi de cel mai mare interes pentru acesta, generând ceea ce unii dintre specialişti au denumit 'o bulă de filtrare', care întăreşte părerile utilizatorului, fără să îi prezinte şi opinii diferite de ale sale.

În acest an, reţeaua Facebook a fost acuzată că este anti-Trump, după ce s-a presupus că moderatorii săi umani favorizează ştirile liberale care sunt difuzate în funcţia 'Trending Story' a utilizatorilor.

Deşi a negat acele acuzaţii, Facebook a concediat echipa sa de moderatori umani şi a ales să se bazeze începând din acel moment doar pe un algoritm robotizat care decide ştirile ce trebuie să fie arătate utilizatorilor pentru a deveni cele mai populare.

În consecinţă, acele ştiri care, după cum s-a dovedit ulterior, erau complet false au apărut de nenumărate ori în News Feed-ul unui număr impresionant de persoane.

Atunci când a fost întrebat în legătură cu nevoia de echilibru şi procedurile de verificare a informaţiilor de care o companie precum Facebook are nevoie pentru a-şi păstra credibilitatea, Mark Zuckerberg a spus că totul constă în 'a asculta ceea ce vor oamenii'.

'Scopul meu – şi, totodată, lucrul de care îmi pasă – constă în a oferi oamenilor puterea de a distribui, pentru a face lumea mai deschisă şi mai conectată. Acest lucru necesită construirea unei bune versiuni de News Feed. Încă mai trebuie să lucrăm la asta. Vom continua să o îmbunătăţim', a spus Mark Zuckerberg.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii