De Ionuț Iordache,

Cele mai multe maşini includ acum o mulţime de senzori pentru frânarea automată, pentru asistenţa la parcare sau pentru menţinerea benzii.

Dar foarte puţini producători au introdus cel mai complex sistem de senzori, numit LiDAR, din cauza preţurilor foarte mari.

Sistemul va fi implementat în plafon Foto: volvocars.com

Însă acum două zile, Volvo a anunţat că a găsit o variantă ieftină pentru producerea acestui sistem. În 2018, concernul suedez a încheiat un parteneriat cu o firmă din Silicon Valley, Luminar, care poate fabrica aceşti senzori la un preţ care să justifice instalarea lor pe maşinile de serie.

Iar cei de la Volvo promit că, începând cu 2022, acest sistem se va regăsi în dotările standard pentru anumite modele de automobile.

Scanare 3D a drumului

Aceste maşini vor avea o funcţie numită Highway Pilot, care permite conducerea pe autostradă complet autonomă. Funcţia va fi activată doar după ce se va face o verificare de siguranţă privind locația și condițiile geografice.

Harta 3D creată cu ajutorul sistemului LiDAR Foto: volvocars.com

Conducerea autonomă va fi una dintre cele bune tehnologii de salvare a vieții din istorie, dacă este introdusă în mod responsabil și în siguranță

Henrik Green, directorul tehnologic Volvo Cars

Senzorii LiDAR emit milioane de impulsuri de lumină laser pentru a detecta cu exactitate unde se află obiectele, scanând mediul în 3D şi creând o hartă temporară, în timp real, fără a necesita conectare la internet.

În curând, Volvoul dumneavoastră va putea conduce autonom pe autostrăzi atunci când sistemul determină că acest lucru este sigur. La acel moment, maşina va prelua responsabilitatea pentru conducere, iar şoferul se poate relaxa şi lua mâinile de pe volan

Henrik Green, directorul tehnologic Volvo Cars

Volvo Cars a fost fondată în 1927, iar anul trecut a vândut 705.452 de autoturisme. Începând cu 2010, a fost preluată de grupul Zhejiang Geely Holding din China.

Citeşte şi:

Țările din UE ar urma să se confrunte cu cea mai mare criză economică din istorie. Cum arată previziunile Comisiei Europene

INTERVIU | Ambasadorul George Maior, intervenție surprinzătoare de la Washington: ”Discuțiile despre originea virusului vor continua foarte intens și ele sunt necesare”

Franţa a anunţat că va ţine graniţele închise până pe 15 iunie

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare