De Cătălin Tolontan,

Responsabilii Sănătății susțin, atât prin vocea lui Raed Arafat, dar și prin alte voci, că nu se pune problema ”dacă”, ci doar ”când” vom avea primele cazuri de infecții cu coronavirus în România.

Pacienții au fost asigurați de Guvern că sistemul este pregătit.

”Nu e așa, nici vorbă! În astfel de situații, mobilizarea ar trebui să fie exemplară și totală. Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”, a spus pentru ziar un medic cu experiență de peste 20 de ani într-un mare spital de urgență din Capitală.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

El are altă specialitate decât medicina de urgență, ca și grosul medicilor din aceste spitale. ”Suntem doctori care facem gărzi la un spital de urgență și nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”, a explicat el. ”Poate că au făcut ceva instructaje la UPU, dar pacienții vin peste tot la un spital de urgență, plus că e vorba și de siguranța noastră”.

Situația de criză este cunoscută nu doar printre medici, ci și de către firmele care aprovizionează sistemul, de la DSU la spitale.

Medicii sunt cei mai expuși, sunt în prima linie. În China, mulți dintre cei decedați sunt medici. Iar, la noi, după ce se vor face instructajele se va vedea că nu am comandat din timp stocurile. Vor ști ce, dar nu vor avea cu ce. Suntem, ca țară, în mare întârziere cu pregătirea pentru coronavirus!

Sursă din industria pharma:

În privința dotărilor, de la măști la dezinfectanți și aparate de susținere a vieții, achizițiile nu au fost încă făcute de România, ”iar stocurile internaționale au fost epuizate, alte state acționând mai repede”. 

”Pur și simplu, alte state au prețuit informația când au avut-o”, a conchis specialistul din industria farmaceutică.

Citeşte şi:

Medicii și asistentele din Wuhan se îmbolnăvesc pe capete! 500 au luat coronavirusul, alți 600 sunt suspecți

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Cea mai neagră zi în Spania: 849 de morți în doar 24 de ore. Numărul de bolnavi a depășit 90.000

Care sunt localitățile din Italia afectate de coronavirus și ce trebuie să facă românii care vin în țară din acele zone

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres