Nivelul la care s-a ajuns în România cu discuțiile despre COVID este “unul interesant, în sensul de penibil, adică provoacă stări extrem de neplăcute, cu efect nedorit, foarte greu de suportat”, afirmă Tudor Toma, medic pneumolog român stabilit în Marea Britanie, potrivit Hotnews.ro.
Părerile medicale sunt ori nonexistente, ori sunt spurcate în cel mai murdar mod posibil de oameni care nu au nicio legătură cu medicina și care uită că înjurând în public nu fac decât să se eticheteze pe sine.
Tudor Toma:
Acesta adaugă: “Este foarte mare păcat că marii profesori de pneumo, de infecțioase, de ATI, toți marii președinți de societăți medicale și de tot ce înseamnă medicină în România tac, nu apar public să vorbească și lasă ca profesia să fie terfelită de politicieni cu interese, de oameni care sunt buimăciți și bombardați cu tot felul de informații publicate de jurnaliști care nu știu să citească un articol științific, care au și ei interese sau care trăiesc într-o poveste”.
“Pacientul pierde: nu mai știe pe cine să întrebe, care este soluția, ce trebuie să facă”
Medicul susţine că a fost surprins să vadă că în România “mesajele medicilor au fost terfelite, considerate ca fiind ori la comandă – la comanda cui n-aș putea să vă spun, pentru că, din nou, interesul nostru este de a ajuta omul – sau din anumite alte interese”.
“Este păcat că e așa, pentru că mesajul care era unul de ajutorare, un mesaj de echipă, a ajuns acum să fie un mesaj contradictoriu, repetitiv, lumea nu mai crede ce spun medicii în general. E foarte rău că s-a ajuns așa, pentru că pacientul pierde: nu mai știe pe cine să întrebe, care este soluția, ce trebuie să facă”, a arătat medicul Tudor Toma la Digi24.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro