De Ciprian Iana,

Pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției a fost postat un clip, în care mai mulți deținuți, dar și angajați ai penitenciarelor din România, au trimis mesaje tuturor românilor.

„STAȚI ÎN CASĂ! Împreună putem reuși! Într-un moment în care ducem o lupta comună, aceea a responsabilității, va propunem mesajul celor care și-au pierdut libertatea. Nu îi blamați, nu acum! Ascultați-le mesajul!”, a fost mesajul transmis de Ministerul Justiei pe Facebook, acolo unde a postat clipul campaniei demarate de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

”Știu că va e greu, dar ce trăiți dumneavoastră acum este valabil în toată lumea. Fiți puternici. Stați în casă și totul va fi bine”, a declarat, la începutul clipului, un deținut aflat de doi ani în spatele gratiilor la Penitenciarul Rahova.

”Așa cum rezistăm noi aici, așa puteți rezista și voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugam nu zădărniciți eforturile autorităților. Stați acasă!”, a fost mesajul unui tânăr, aflat în Centrul Educativ Buziaș.

„Lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Vă înțelegem foarte bine, este greu. Este greu atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră. Stați în casă! Așa veți evita să ajungeți alături de noi”, a transmis un alt deținut.

De asemenea, în cadrul campaniei a vorbit și un cadru medical din penitenciar, care a transmis mesajul: ”Stați acasă. Doar așa vă puteți ajuta pe voi și așa ne puteți ajuta și pe noi. Purtați echipamentul de protecție. Este foarte important”.

Citeşte şi:

Medicii și asistenții români care tratează italienii cu COVID-19, lăudați de Ursula von der Leyen: „Aceasta este Solidaritatea UE în acțiune”

Boris Johnson „răspunde la tratament”, dar se află în continuare la terapie intensivă

Doi români au scăpat de închisoare în Germania, din cauza pandemiei de coronavirus

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente