MENIU CAUTĂ
05 Iun. 2016 10:25 , de Sorin Golea

Mesajul Guvernului către noul primar general: Dâmboviţa riscă să inunde metroul!

Distribuie

metrou-nou_07db3f8914

Cadoul Guvernului României pentru primarul care se alege astăzi a fost anunţat de Ziua Copilului – 307 milioane de euro pentru investiţii în infrastructura Bucureştiului. din păcate, parte a doua a mesajului are o nuanţă… destul de sumbră.

Prima veste adusă de Ministerul Fondurilor Europene noii echipe de la conducerea Primăriei Capitalei este bună, în sensul că Uniunea Europeană a alocat 187 de milioane de euro pentru reducerea pierderilor de agent termic pe conductele Radet şi reducerea, astfel, a preţului gigacaloriei. Din păcate însă, banii pot fi pierduţi dacă noul primar general nu demarează un proiect serios de investiţii pentru reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie a agentului termic până în iunie 2017 – adică peste un an.

A doua veste bună este că Uniunea Europeană a alocat 120 de milioane de euro pentru reabilitarea cuvei Dâmboviţei, inclusiv proiectul crearea de spații verzi, piste de biciclete și console pietonale peste Dâmbovița – aşa cum Primăria Municpuiului Bucureşti a anunţat deja că intenţionează să facă. Vestea proastă este că mesajul privind Dâmboviţa conţine un paragraf îngrijorător: 'Proiect de reabilitare a cuvei râului Dâmbovița are ca obiectiv reducerea infiltrațiilor în subsolurile Capitalei și a metroului – o sursă de risc pentru inundații'.

Adică, în acest moment sunt infiltraţii dinspre Dâmboviţa înspre metrou şi există 'risc pentru inundaţii'.

Menţionăm că tunelul Magistralei 1 de metrou se află exact sub caseta râului.

Comentarii