Mergi direct la conținut »
Mesajul lui Liviu Pop pentru Klaus Iohannis după violențele din Piața Victoriei. „Poate ne dai tu explicaţii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul lui Liviu Pop pentru Klaus Iohannis după violențele din Piața Victoriei. „Poate ne dai tu explicaţii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”

Mesajul lui Liviu Pop pentru Klaus Iohannis după violențele din Piața Victoriei. „Poate ne dai tu explicaţii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”

Mesajul lui Liviu Pop pentru Klaus Iohannis după violențele din Piața Victoriei. Senatorul social-democrat Liviu Pop îl întreabă pe președintele Klaus Iohannis dacă îl place ceea ce vede în Piața Victoriei și îi cere să dea explicații pentru „ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”.

„Klaus Iohannis, îţi place? Sunt cei care te-au votat în 2014 şi, poate, te vor vota şi în 2019? Nu mă înţelege greşit. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care îi bat pe jandarmi. (…) Poate ne dai tu explicaţii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii”, a scris Liviu Pop, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Facebook.

Într-un alt mesaj publicat pe Facebook, fostul ministru al Educației a spus că jandarmii au intervenit, vineri seară, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane.

„Eşti mulţumit Klaus Iohannis? Asta este România lucrului bine făcut? (…) Jandarmii au intervenit, vineri seara, pentru evacuarea Pieţei Victoriei, după ce membri ai forţelor de ordine au fost agresaţi de mai multe persoane”, a mai afirmat Liviu Pop.

Totodată, Liviu Pop a făcut referire la cazul unei femei jandarm, care a fost rănită vineri, în Piaţa Victoriei. Ea prezintă un traumatism şi suspiciune de fractură de coloană cervicală.

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm „intervenţia brutală” a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei şi a precizat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

„Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris, vineri, președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.


Citește și VIDEO / Protestatara mătușa Marioara, la mitingul diasporei: ”Sunt din județul Teleorman, mă lupt cu cel mai mare șarlatan. Acolo-i vicleanu, acolo-i șarlatanu”


 

Close
Închide
  Close