Mergi direct la conținut »
Metoda prin care un român a reușit să fure 100.000 de euro dintr-un bancomat, în Franța. Bărbatul va fi extrădat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Metoda prin care un român a reușit să fure 100.000 de euro dintr-un bancomat, în Franța. Bărbatul va fi extrădat

Un moldovean din Iași va fi extrădat după ce a furat mai bine de 100.000 de euro dintr-un bancomat, în Franța. El a folosit metoda cunoscută în lumea infractorilor cibernetici drept «ATM jackpotting». Practic, se folosește un soft care forțează bancomatul să intre în modul service, folosit la alimentarea acestuia de către personalul specializat al companiilor de securitate, iar ATM-ul eliberează toate bancnotele.

De Mihai Niculescu,

Pentru a elibera „jackpotul” se foloseşte o cameră de tip „endoscop” ataşată la un telefon mobil pentru găsirea unui port în interiorul aparatului, din exterior. Bancomatul este trecut în modul „out of service“, un smartphone poate rămâne ataşat în interior, iar lovitura se dă ulterior, la momentul oportun, printr-un SMS trimis de cel venit să scoată banii, relatează ziaruldeiasi.ro.

Pentru acest mod de operare, judecătorii ieşeni au admis o cerere de extrădare formulată de către autoritățile franceze în cazul unui bărbat cu domiciliul în Iaşi, originar însă din Republica Moldova. Ion Moisei are cetăţenie româno-basarabeană şi a fost prins, în urmă cu câteva zile. Moldoveanul este cercetat în Franța pentru infracţiuni informatice, alături de alte persoane, cetăţeni ruşi. Faptele ar fi fost comise în martie-aprilie 2018.

Pe 27 martie 2018, banca Caisse dEpargne a depus o plângere pentru accesul fraudulos la un sistem automatizat de prelucrare a datelor cu degradarea produsă la un bancomat în aer liber (suma totală furată 92.080 euro) utilizând o metodă numită «ATM jackpotting», unde software-ul special de calculator este folosit pentru a forţa un ATM să-şi golească tot conţinutul”, au scris francezii în cererea de extrădare.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro


Citește și: Ministrul Eugen Teodorovici vrea să aducă diaspora acasă cu forța. Cei 3,5 milioane de români aflați în străinătate au trimis acasă peste 44 de miliarde de euro


 

Close
Închide
  Close