Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Metrorex RĂSPUNDE bucureștenilor care vor FĂRĂ PANTALONI LA METROU: ”Nu suntem pregătiți ca popor să vedem bărbați și femei în fundul gol”

Metrorex RĂSPUNDE bucureștenilor care vor FĂRĂ PANTALONI LA METROU: ”Nu suntem pregătiți ca popor să vedem bărbați și femei în fundul gol”

Astfel, în timp ce organizatorii susţin că evenimentul pe care doresc să îl organizeze duminică este o manifestare spontană, al cărei scop clar nu a fost însă precizat din 2002, de când s-a înfiinţat, şi până azi, reprezentanţii Metrorex se tem că dovada de lipsă de inhibiţii îi va jigni pe călătorii care vor fi nevoiţi să vadă femei şi bărbaţi călătorind în chiloţi în plină iarnă. ”Imaginaţi-vă că vine cineva la dumneavoastră în casă şi se dezbracă în chiloţi! Ce faceţi? Îl daţi afară. Dacă această manifestare se va întâmpla totuşi fără acordul Metrorex, credeţi-mă că am alertat autorităţile în acest sens. Am vorbit cu şeful Poliţiei Metrou şi cu şeful bodyguarzilor de la firmele de pază din metru. Dacă vor exista turbulenţe, dacă personane vor tulbura liniştea şi ordinea publică, atunci o să li se amintească politicos că Metrorex are ca sarcină principală transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, de ordine şi decenţă”, a declarat pentru Libertatea.ro Evelyn Croitoru, specialist Relaţii Publice în cadrul Serviciului Cabinet Director General şi Relaţii Publice al Metrorex.

De Alina Dan,

Iarna în chiloţi, cam nefiresc

Motivul pentru care conducerea Metrorex nu autorizează iniţiativa urbană împrumutată de la americani este unul care ţine, în primul rând, de ”decenţă”.
”Imaginaţi-vă că sunteţi de mână cu un copilaş de 2-3 ani şi copilul acela vede dintr-o dată 7-8 domnişoare cărora li se vede părul pubian prin chiloţi. Pentru că la noi, la români, problema este că nu ştim să ne adaptăm de aşa manieră încât să fim decenţi”, spune purtătorul de cuvânt al Metrorex, care adaugă că reprezentanţii instituţiei se tem că acţiunea va degenera şi se va ajunge la conflicte.
”Românii sunt pudici şi sunt călători care nu sunt pregătiţi să vadă fete şi băieţi în fundul gol. Noi nu suntem pregătiţi ca popor să vedem bărbaţi şi femei în fundul gol în trenul de metrou”, adaugă aceasta.
Singurul care face legea în transportul subteran este Regulamentul Metrorex, ale cărui prevederi nu sunt însă afişate şi în vagoane. ”Regulamentul nostru intern Metrorex spune clar că oamenii în condiţii sau posturi indecente sunt scoşi afară din metrou”, ne-a mai spus reprezentantul instituţiei.

Răspunsul pentru nedumeriţi

Dar există şi un compromis, se pare: ”Noi nu o să putem să le facem nimic dacă vor fi cu pantaloni până la genunchi, dacă se vor comporta decent şi dacă nu vor afişa sloganuri”.
Libertatea i-a adersat purtătorului de cuvânt aceeaşi întrebare pe care, anterior, au formulat-o iniţiatorii ”No Pants Day” în Bucureşti:
Dacă vara este ok să circuli in pantaloni scurţi, câteodata mai scurţi decât o pereche de boxeri, ce motiv legal ar putea avea Metrorex sa ne amendeze?
Vara li se permite, dar iarna îi şochează pe cei din metrou care vin şi ei îmbrăcaţi decent. Îmbrăcămintea cu chiloţi nu este de iarnă”, este răspunsul oficialului Metrorex, care subliniază că instituţia a fost şi va fi mereu deschisă acţiunilor cu carcater pur cultural.
CITIŢI ŞI:
Bucureşteni, FĂRĂ PANTALONI la metrou: REGULI DE PARTICIPARE

Foto: EPA

Close
Închide
  Close