MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Mihai Tudose i-a reangajat în Guvern pe secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării, demişi de Grindeanu

Distribuie

Premierul Mihai Tudose i-a reangajat în Guvern pe secretarii de stat din Minsterul Dezvoltării care au fost demişi de fostul șef al Executivului, Sorin Grindeanu. Este vorba despre  mai mulţi consilieri de stat în cadrul aparatului său de lucru şi mai mulţi secretari de stat şi subsecretari de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Printre cei numiți în funcția se află fostul realizator de la Antena 3 Aurelian-Felix Rache, Marius-Iulian Carabulea, Florian Popa, fost parlamentar PSD şi Florin Vodiţă au fost numiţi consilieri de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, potrivit deciziilor premierului Tudose.

Șeful Guvernului a decis eliberarea lui Ionuţ Pascu din funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului.

În plus, Sirma Caraman, Ciprian Lucian Roşca şi Virgil-Alin Chirilă au fost numiţi secretari de stat la MDRAPFE, în timp ce Marcel-Alexandru Stoica, Angel Gheorghiu şi Adriana-Mihaela Udroiu au fost numiţi subsecretari de stat la acelaşi minister.

Ioana-Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, va exercita atribuţiile de coordonare a activităţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului.

Toate deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Tudose i-a repus în funcție, joi noaptea, pe fostul aghiotant al lui Dragnea, pe fostul şef al SGG, Mihai Busuioc și pe Andreea Lambru, demişi de fostul prim-ministru Sorin Grindeanu. Noul Guvern se reunește vineri la Palatul Victoria, în ședință, care va începe cel mai probabil de la ora 13.00. Elena Repede a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. Aceasta a venit de la Ministerul Economiei, unde a lucrat cu Mihai Tudose.

Citește mai multe despre ministerul dezvoltarii regionale și secretari de stat pe Libertatea.

Comentarii