Mergi direct la conținut »
Un milionar din Sri Lanka a fost arestat în legătură cu atacurile din ziua de Paște. Fiii săi au fost doi dintre atacatorii sinucigași, iar nora lui însărcinată s-a aruncat în aer la sosirea polițiștilor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un milionar din Sri Lanka a fost arestat în legătură cu atacurile din ziua de Paște. Fiii săi au fost doi dintre atacatorii sinucigași, iar nora lui însărcinată s-a aruncat în aer la sosirea polițiștilor

Un milionar din Sri Lanka a fost arestat în legătură cu atacurile din ziua de Paște. Fiii săi au fost doi dintre atacatorii sinucigași, iar nora lui însărcinată s-a aruncat în aer la sosirea polițiștilor

Un om de afaceri cunoscut din Colombo, Mohamed Ibrahim, apropiat al mai multor politicieni locali, a fost arestat în legătură cu atacurile teroriste din ziua de Paște din Sri Lanka. Doi dintre cei șapte sinucigași care au comis atacurile de duminică din Sri Lanka sunt fiii săi, relatează CNN.

Imsath Ahmed Ibrahim şi Ilham Ahmed Ibrahim, erau fiii lui Mohamed Ibrahim, un milionar srilankez care și-a creat averea din comerțul cu condimente.

De altfel, compania acestuia, Ishana Exports este cel mai mare exportator de condimente din Sri Lanka.

Milionarul Mohamed Ibrahim (centru), alături de unul din fiii săi (dreapta)

În total, peste 40 de persoane au fost arestate în legătură cu atentatele de duminică, iar printre acestea se numără și Mohamed Ibrahim, acesta fiind suspectat că i-a susținut și ajutat pe fiii lui în comiterea atentatului.

Nora milionarului, Fatima, soția lui Inshaf Ahmed Ibrahim și mama a doi copii, însărcinată cu al treilea, trebuia să fie și ea arestată, dar potrivit presei locale, femeia s-a aruncat în aer în momentul în care poliția a ajuns la ușa sa.

Fatima Ibrahim a detonat bomba în propria locuință și s-a aruncat în aer împreună cu copiii săi. Și trei polițiști au murit în explozie.

De altfel, anterior, ministrul Apărării din Sri Lanka a declarat că cei responsabili de atacuri erau persoane educate şi proveneau din familii cu o situaţie economică foarte bună.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Cel puţin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa, au informat miercuri autorităţile.

Reţeaua extremistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic.

Între timp, o imensă investigație penală este în desfășurare în Sri Lanka. Cel puțin șase agenții străine, inclusiv Scotland Yard din Marea Britanie și FBI din SUA, și Interpol oferă asistență poliției locale în soluționarea anchetei.

Foto: Facebook, via CNN


Citește și: Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică unitate de asistență medicală comunală!


 

Close
Închide
  Close