Mergi direct la conținut »
O nouă explozie controlată în Sri Lanka. Bilanțul atentatelor a crescut la 359 de morți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O nouă explozie controlată în Sri Lanka. Bilanțul atentatelor a crescut la 359 de morți

O nouă explozie controlată în Sri Lanka. Bilanțul atentatelor a crescut la 359 de morți

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat, miercuri, că au procedat la o explozie controlată a unui scuter suspect parcat în apropiere de popularul cinematograf Savoy din capitala ţării, Colombo, informează Reuters.

De Andreea Radu,

Totodată, autoritățile au transmis că potrivit unui nou bilanț, numărul morţilor a ajuns la 359, după ce mulţi dintre răniţi au decedat. Alţi peste 400 de răniţi se află în continuare în spital, dintre care unii în stare critică.

Pe 21 aprilie, mai multe hoteluri și biserici din Colombo a au fost ținta unor atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic. Gruparea teroristă a publicat o fotografie, dar și o înregistrare pentru a-i arăta pe cei șapte atacatori implicați în atentate.

Sri Lanka a ţinut marţi dimineaţă trei minute de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în ziua în care catolicii celebrau Paștele. Printre victime, ministerul de Externe srilankez a indicat 34 de cetățeni străini.

La câteva ore de la atacurile sângeroase, autoritățile au găsit și o bombă artizanală pe aeroportul Bandaranaike International, cunoscut și sub numele de Aeroportul Katunayake sau Colombo International. Dispozitivul a fost dezamorsat, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene din Sri Lanka.

Poliția a transmis că noapte trecută alte 18 persoane au fost arestate în legătură cu atacurile sângeroase, sporind la 60 numărul total al celor reținuți.

Foto: EPA


Trei din cei patru copii ai unui miliardar danez au fost uciși în atacurile sângeroase din Sri Lanka


Close
Închide
  Close