Mergi direct la conținut »
A fost omologată prima izoletă românească. Ministerul Apărării:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A fost omologată prima izoletă românească. Ministerul Apărării: "S-a făcut într-un timp record". Cum arată!

A fost omologată prima izoletă românească. Ministerul Apărării: „S-a făcut într-un timp record”. Cum arată!

Cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă), potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

De Cristian Otopeanu,

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare au realizat un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici, tip izoletă, potrivit unui comunicat al MApN.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv coronavirus, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă.

Prototipul a fost finalizat pe 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic STIMPEX SA, specializat în în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime și manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

Produsul a fost testat și omologat, în perioada 18-19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici.

308 persoane

sunt infectate cu coronavirus pe teritoriul României, conform celui mai recent comunicat al autorităţilor

„S-au creat astfel condițiile necesare pentru demararea procesului de producție, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepție 100% românească în țară, de către STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA”, a mai informat Ministerul Apărării Naţionale.

Close
Închide
  Close