Mergi direct la conținut »
Ministerul de Externe german își recunoaște oficial lipsa de umor
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Ministerul de Externe german își recunoaște oficial lipsa de umor

Ministerul german de Externe a admis că-i lipsește umorul, după ce o postare pe contul de Twitter care se dorea amuzantă a produs indignarea unei părți a celor care au văzut respectivul tweet. Alții au comentat doar despre proverbiala lipsă de umor a germanilor.

De Adrian Ilie,

Potrivit Reuters, pe contul de Twitter al MAE german, @GermanyDiplo, a apărut mesajul ”Viza v-a fost aprobată” însoțită de hashtagul #Sedupecinevaîn4 cuvinte.

Postarea a obținut mii de like-uri, dar a fost și criticată de oameni indignați că se fac glume pe seama suferinței celor care trec prin procesul de obținere a unei vize germane. Patru ore mai târziu, postarea a fost ștearsă și înlocuită cu scuze. ”Să fim amuzanți nu este întotdeauna punctul nostru forte. Știm că procesul de acordare a vizelor este complex și că aceste decizii afectează profund viețile oamenilor. Colegii noștri iau aceste decizii foarte în serios”, se arăta în noul mesaj.

Cei indignați de postarea inițială de pe contul Ministerul de Externe german au evocat frustrările și chiar tragediile de familie care au loc la consulatele țărilor bogate, unde cei care vor să imigreze cheltuie sume mari și așteaptă uneori cu lunile viza care le permite să muncească, să studieze sau să-și revadă rudele plecate departe. Asta conferă oficiilor consulare puteri imense și au fost cazuri în care oficiali ameircani și britanici au fost anchetați pentru abuz de putere, inclusiv prin solicitarea de favoruri sexuale în schimbul vizelor.

Chiar dacă este îngrozitor de greu și uneori umilitor să obții o viză de la consulatul german, gluma este totuși foarte amuzantă.

Rahsan Gulsan, jurnalist turc:

Alții au luat peste picior limitările germanilor atunci când vine vorba de umor.

Foto: Sediul MAE german/ Wikipedia

Close
Închide
  Close