Acești bani urmează a fi destinaţi, „cu prioritate”, achiziţiei de echipamente electronice pentru elevi şi cadre didactice, în vederea participării la activităţi de e-learning, precum şi pentru lucrări de execuţie şi proiectare a 59 de grădiniţe.
De asemenea, a fost aprobată suma de 200 de milioane de lei, credite de angajament, pentru Programul Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare – perioada 2015-2020 (PNDCDI III).
„Ministerul Educaţiei – este pentru prima dată când nu i se taie bani de la buget. Mai mult, (n.r. – Ministerului Educaţiei) i s-au alocat resurse suplimentare: 200 de milioane suplimentare la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru achiziţionarea de echipamente electronice. La investiţii, (…) 322,9 de milioane pentru proiectul privind educaţia timpurie, proiect privind învăţământul secundar ROSE, pentru semnarea acordurilor de grant licee şi universităţi”, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu.
Ministrul Finanţelor a subliniat că în ultimii ani Ministerul Educaţiei avea întotdeauna fondurile tăiate la rectificarea bugetară.
„Nu există nicio tăiere din bugetul Ministerului Educaţiei. Aici trebuie să fac o precizare: în ultimii ani Ministerul Educaţiei a avut fondurile tăiate la rectificarea bugetară. (…) PSD a tăiat la fiecare rectificare banii de la Educaţie”, a afirmat Florin Cîţu.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro