MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 10:28

Ministerul Finaţelor vrea să uşureze demersurile celor care au de recuperat taxa de primă înmatriculare auto

Distribuie

Ministerul Finaţelor vrea să uşureze demersurile celor care au de recuperat taxa de primă înmatriculare auto. În mod concret, Concret, finanţele elimină obligativitatea prezentării unor documente doveditoare.

”Datele privitoare la plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule pot fi verificate de organul fiscal în baza de date pe care o deţine”, arată Ministerul Finanțelor în motivarea demersului de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017.

„De asemenea, organul fiscal central poate verifica informaţiile privind datele de identificare ale autovehiculului şi a celor referitoare la înmatricularea acestuia, indicate de contribuabil în cererea de restituire, prin interogarea, pe baza protocoalelor existente, a bazelor de date ce aparţin altor instituţii. Ca atare, nu se impune efectuarea de către contribuabil a unor operaţiuni suplimentare, cum ar fi aceea de anexare a documentelor de plată sau a cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare. În acest sens, se propune modificarea OUG nr.52/2017 în sensul eliminării obligativităţii anexării la cererea de restituire a documentelor doveditoare a plăţilor, precum şi a copiilor cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare”, mai arată Ministerul Finanţelor.

Citește și: Când şi cum se restituie taxa de primă înmatriculare

Citește mai multe despre inmatriculare, înmatriculare auto și taxa pe Libertatea.

Comentarii