Mergi direct la conținut »
VIDEO | Miniștrii Justiției, Fondurilor Europene și pentru Românii de Pretutindeni au depus jurământul la Cotroceni. Ceremonia a durat șase minute
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Miniștrii Justiției, Fondurilor Europene și pentru Românii de Pretutindeni au depus jurământul la Cotroceni. Ceremonia a durat șase minute

VIDEO | Miniștrii Justiției, Fondurilor Europene și pentru Românii de Pretutindeni au depus jurământul la Cotroceni. Ceremonia a durat șase minute

Noii miniştri ai Justiţiei, Fondurilor Europene şi pentru Românii de Pretutindeni au depus jurământul de învestitură în funcție, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie. A fost o ceremonie care a durat doar 6 minute, preşedintele Klaus Iohannis nedorind să transmită niciun mesaj noilor miniştri.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 17.00 La ceremonia de la Palatul Cotroceni a participat premierul Viorica Dăncilă şi mai mulţi membri ai Executivului, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. A lipsit, în schimb, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei trei miniştri noi au depus jurământul, într-o ceremonie rapidă. Şeful statului a participat la ceremonie, dar nu a ținut un discurs. La final, el i-a salutat pe membrii Executivului și a părăsit Sala Unirii.

Vinerea trecută, şeful statului a semnat decretele prin care Ana Birchall a fost numită ministru al Justiţiei, Roxana Mînzatu – ministru al Fondurilor Europene şi Natalia Intotero – ministru pentru Români de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ca Titus Corlăţean să prea portofoliul de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice, deţinut de Ana Birchall, şi i-a cerut premierului să înainteze o nouă nominalizare de vicepremier.

Preşedintele spunea despre Corlăţean că este „artizanul dezastrului de la alegerile din 2014” şi a spus că „nu se bucură de o reputaţie neştirbită”.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis ca Ana Birchall să preia, interimar, postul de vicepremier, propunerea urmând să fie validată în şedinţa CexN de joi.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte şi:
Fost ministru român, variantă bombă despre evenimentele de la Chișinău: Americanii și UE n-au avut încredere în români și nu i-au informat despre ceea ce urma să se întâmple

Close
Închide
  Close