De Valentina Postelnicu,

Suciu spune că Ordonanţa este „un act de curaj”. Guvernul nu a publicat textul Ordonanţei, nici înainte şi nici după adoptare

Ministrul a spus că este un „act de curaj”, adoptarea acestei Ordonanţe care, spune el, a fost avizată de toţi colegii din Executiv. Suciu nu a menţionat însă avizul negativ dat în Consiliul Economic şi Social, pe proiectul de Ordonanţă.

Suciu a anunţat şi efortul bugetar, pentru aceste pensii speciale. În jur de 150 de milioane de lei, sumă despre care acesta afirmă că este „sustenabilă” pentru Guvern.

„În esenţă, Codul reuneşte 16 legi, unele de foarte mare vechime. Astăzi, avem un act normatc care nu este perfect, dar va ajunge în Parlament şi se vor face corecturile necesare”, a spus Suciu.

El a precizat că toate structurile asociative au solicitat adoptarea Codului Admnistrativ.

„Criticile vis-a-vis de urgenţă sunt folosite doar pentru a împiedica adoptarea acestui act normativ. Până la urmă, Guvernul a avut curajul să adopte acest act normativ, care nu este nici pentru un primar sau altul, ci pentru cetăţenii care se lovesc de neajunsurile actului administrativ”, a afirmat Suciu.

„NU vrea să fiu ipocrit sau să cataloghez toată această categorie a primarilor drept hoţi, bandiţi, nesimţiţi sau oameni care nici nu ar trebui să iasă la pensie pentru că sunt corupţi”. Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale

Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că înţelege sensibilitatea subiectului.

El a continuat: „Dar nici nu vrea să fiu ipocrit sau să cataloghez toată această categorie a primarilor drept hoţi, bandiţi, nesimţişţi sau oameni care nici nu ar trebui să iasă la pensie pentru că sunt corupţi”.

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e
Recomandări

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

Daniel Suciu a precizat că aceştia şi-au asumat această funcţie, dar 15 ani de zile nu au avut parte nici de sporul de vechime şi li s-a introdus şi anumite interdicţii.

„În ziua în care Guvernul oricare ar fi el, va lua decizia de a anula pensiile speciale, atunci va anula şi pensiile, indemnizaţiile pentru primari”, a mai arătat el.

După ce Guvernul a adoptat, marți, ordonanța de modificare a Codului Administrativ, care prevede pensii speciale pentru actualii și foștii primari, președintele Klaus Iohannis a transmis că ”PSD vrea să demonstreze cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări”.

Suciu, reacţie după criticile lui Iohannis: ” E o marotă care ştiam că aşa se va întâmpla, va fi folosită în campanie”

Suciu i-a răspuns preşedintelui, precizând că nu îşi mai aduce aminte cum se numesc primarii şi preşedinţii de CJ care au susţinut proiectul.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

„E o marotă care ştiam că aşa se va întâmpla, va fi folosită în campanie. Am impresia că uneori trăim în realităţi paralele”, a spus Suciu, precizând că nu există judeţ în care să nu fi vorbit cu toţi aleşii locali despre acest act normativ.

„Nu politizează nimic ( Codul Administrativ, nr). Şeful de CJ rămâne funcţionar public”, a spus el, arătând că discuţia cu baronii arată că toţi cei care au cerut Codul Administrativ sunt baroni.

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase