Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Valentin Popa a vorbit cu reporterul Libertatea, cu o zi înaintea demisiei: „Este și o părere de rău, dar și o bucurie că mă duc lângă familie și stau mai liniștit”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

EXCLUSIV / Valentin Popa a vorbit cu reporterul Libertatea, cu o zi înaintea demisiei: „Este și o părere de rău, dar și o bucurie că mă duc lângă familie și stau mai liniștit”

Într-un interviu acordat ieri ziarului Libertatea, care urma să fie publicat în cursul zilei de astăzi, Valentin Popa a discutat despre posibila remaniere. Acesta a spus că ar regreta dacă ar fi remaniat, deoarece "are multe proiecte de terminat", dar se va supune în cazul în care aceasta va fi decizia "comandantului". Astăzi, el și-a anunțat demisia

De Elvira Gheorghiță,

Vă redăm mai jos interviul pe care l-a acordat Valentin Popa, cu o zi înainte să-și dea demisia.

Reporter: Ce ne puteți spune despre remaniere. Sunteți pe listă?
Ministrul Educației: Remaniere. Cred că am fost deja remaniat de cinci -șase ori în presă și vă garantez că mergând în ritmul acesta, odată vor nimeri.

Știți cum este cu remanierea, exact cum a fost cu subiectele la bacalaureat. Bacalaureatul la Limba română a început luni. Duminică noaptea au fost împrăștiate pe toate rețelele de socializare subiecte posibile. Câte unul. Au împrăștiat cam 100- 120 de subiecte. Când s-au deschis plicurile și s-a văzut subiectul la Limba română, cineva din presă a spus că pe un anume cont acest  subiect exista.  Deci la 3 noaptea a fost postat, deci s-a știut. Așa este și cu remanierea.  Anunțăm des că odată se va nimeri.

Reporter: Totuși dacă va fi remaniere și dumneavoastră veți fi pe lista remaniabililor?
Ministrul Educației: Nu poți să spui că există vreun om, care este ministru și care, atunci când este remaniat sau când își dă demisia nu regretă. Eu nu cunosc niciun astfel de ministru care să spună că și-a încheiat toată treaba, că a terminat tot ceea ce a vrut să facă, iar acum poate pleca acasă pentru că nu mai este nimic de făcut în sistem. La educație, nici 20 de ani dacă stai ministru nu poți spune că ai terminat de pus în practică totul.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Reporter: V-ar părea rău să fiți remaniant acum fără să vă fi încheiat proiectele?
Ministrul Educației: Sincer, este un sentiment care este împletit. Sigur este și o părere de rău, dar și o bucurie că mă duc lângă familie și stau mai liniștit.

Presiunea de a fi ministru nu poate fi comparată cu nimic. Ești ca un soldat trimis pe front, care ai semnat la început pentru înrolare și ai aflat ulterior că trebuie să pleci la război. Nu ai voie să te mai plângi, ai semnat. Ai fost de acord. Nu te poți plânge apoi, că pe front mai vâjâie gloanțele pe lângă tine, că te mai atinge vreunul, că mai cădem într-o groapă cu noroi. Nu te poți plânge. Ai semnat, ai asumat, te duci și suporți tot ceea ce este de suportat. Dacă nu mai poți, asta este. Dar eu nu dau înapoi.

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”
Recomandări

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

 

Reporter: Așadar respectați decizia comandantului fără să cârtiți…
Ministrul Educației: Dacă voi fi remaniat, asta este. Respect decizia. Tot decizia comandantului a fost când m-a înrolat, tot decizia comandantului trebuie să fie și … (remanierea – n.r.). Dar, eu am făcut totul de bună credință și cât m-am priceput eu mai bine. Muncind de dimineață și până seara aici . Nu am reușit să merg, în 8 luni, o singură dată la teatru și, în medie, repet, în medie odată la două săptămâni la familie.

Demisia lui Valentin Popa vine la o zi după ce președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că protocolul de colaborare cu PSD nu mai este în vigoare și că nu va exista nicio discuție până când nu se va rezolva problema studierii limbii române în şcolile cu predare în limba maternă.

Scandalul a pornit de la o ordonanță care prevede ca în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura Română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate. Potrivit documentului, predarea limbii române în şcolile minorităţilor erau susţinute de către învăţătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Close
Închide
  Close