Mergi direct la conținut »
Ministrul german al Apărării spune că Statul Islamic nu este învins: "Gruparea şi-a schimbat faţa, abordarea"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ministrul german al Apărării spune că Statul Islamic nu este învins: "Gruparea şi-a schimbat faţa, abordarea"

Ministrul german al Apărării spune că Statul Islamic nu este învins: „Gruparea şi-a schimbat faţa, abordarea”

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a făcut apel la ţările implicate în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI) să nu-şi slăbească eforturile, cu o săptămână înainte de Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

De Dragoș Tănase,

„Ştim că SI nu este învinsă, ci că şi-a schimbat faţa, abordarea”, a declarat Von der Leyen, citată de Agerpres.

Grupul format din 13 naţiuni implicat în coaliţia împotriva Statului Islamic intenţionează să discute cum va acţiona în continuare înainte de startul conferinţei din oraşul din sudul Germaniei.

„Vom discuta în profunzime cum putem preveni şi combate extinderea lentă, transregională, a SI prin intermediul unor reţele subterane”, a spus ea.

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, la Munchen. Şeful statului participă la Conferinţa internaţională de securitate, în calitate de reprezentant al ţării care deţine preşedinţia Consiliului UE.

FOTO – EPA


Citește și… Glorie pe stomacul gol! Federația Română de Tenis n-a prevăzut niciun stimulent financiar pentru calificarea echipei în semifinalele Fed Cup


 

Close
Închide
  Close